Топлоизолациона мазилка със стъклени перли на варова основа

Днес ще проследим начина на полагне на топлоизолационна мазилка на варова основа върху тухлена стена и бетонова шайба. Топлоизолационната мазилка може да се полага върху всички стандартни основи при старо и ново строителство - тухли, цимент, гипскартон, ОСБ, стоманени конструкции, варо-пясъчни блокчета, грапав бетон и др.Как се работи с топлоизолационната мазилка

Как се работи с топлоизолационната мазилка

При силно абсорбиращи основи или при по-високи температури е необходимо повърхността да се овлажни предварително.
При ръчно нанасяне на мазилката от съществено заначение  за постигане на равна  повърхност  е прецизното на монтиране на ъгловите профили и т.н. майки.
С гипсово лепило се монтира първо ъгловия профил при външни ръбове.
Фиксира се към основата и се нивелира.
След това се монтират и металните лайсни по стените на определеното разстояние, като се следи слоят мазилка да бъде между 1 и максимум 2,5 см.

Фиксиране на майките

Фиксиране на майките

Майките се фиксират и се нивелират прецизно, защото те са определящи за дебелината на нанасяния слой и добрия краен резултат от измазването на стената. Тази мазилка може да остане и като финален слой преди нанасянето на боя.

Разбъркване мазилката

Разбъркване мазилката

Сухата смес се разбърква с точно определено количество чиста вода. Производителят препоръчва първоначалното количество да е не повече от 9 л., като след първоначалното разбъркване се добавя от сухата смес и остатъка от водата ако е необходимо.
Разбърква се на бавни обороти до получаване на еднородна смес.
Сместа се нуждае от узряване за около 5-10 минути, през което време се активират всички съставки и мазилката добива своите оптимални качества – както като консистенция, така и като обработваемост.
Консистенцията на готовия разтвор трябва да бъде такава, че сместта да не пада от мистрията.

Стъклени перли за по-добра топлоизолация на мазилката

Стъклени перли за по-добра топлоизолация на мазилката

Уникалните стъклени перли, които ясно се виждат в готовата смес, подобряват топлоизолиращата способност на нанесения слой, а полимерите и добавените целулозни фибри му придават още по-голяма здравина и гъвкавост.