Обзавеждане на кухнята в панелен апартамент - подова настилка, закачане на шкафове

Покритието на пода е изработено по индивидуален проект и допълва усещането за уют с 3Д визията си на ароматно кафе. Ще подготвим основата със саморазливна замазка на циментова основа. Ще монтираме горните шкафове директно към обшивката, само с винтовете, без допълнително укрепване, без предварително пробиване. Малката кухня с правилно разпределение на пространството създава усещане за голяма и удобна кухня. Насладете се на сутрешното си кафе!Саморазливна циментова замазка

Саморазливна циментова замазка

Продължаваме с подготовка на основата за 3Д настилката, която ще залепим на пода. Тъй като ще имаме нужда от идеално гладка и здрава основа ще положим нивелираща смес на циментова основа и след това върху нея ще залепим настилката. Шпаклованите гипсокартонени плоскости осигуряват необходимата гладкост за залепването на принтираната визия за гърба на кухнята.

За да отделим нивелиращата смес от стените на помещението, монтираме стиропорени ленти. При разширение на нивелиращата смес в процеса на екплоатация, без такива меки ленти тя достига до твърдите стени и опирайки се в тях се напуква. Затова тези ленти са задължителни за да поемат деформациите.
Основата трябва добре да се почисти от всякакви неравности и прах. Трябва да се предотврати и възможността за изтичане на материала през фуги или пукнатини.

Боядисване на стените

Боядисване на стените

Но стените можем да боядисаме още на другия ден.
Грундирането на шпаклованата повърхност от гипскартонени плоскости е задължителна.
Грундът, работещ в система с боята, се разбърква преди употреба за хомогенизиране на сместа. Допустимо е разреждане с до 15% вода, в зависимост от попиваемостта на основата.
Нанася се равномерно с валяк върху основата. Изсъхва за около 3 часа в зависимост от атмосферните условия.
За нанасянето на първия слой боята се разрежда с до 10% вода.  Разбърква се добре, за да се уеднакви консистенцията.

3d настилка с визия на кафе

3d настилка с визия на кафе

На пода ще залепим високоустойчива 3Д настилка с атрактивна визия. Същият материал, който е устойчив на температура и замърсявания ще залепим и на стената между горните и долните  кухненски шкафове.
Неограничените възможности за принтиране на различни изображения ще внесе индивидуализъм във вашата кухня.

Монтаж на кухненските шкафове

Монтаж на кухненските шкафове

Кухненските шкафове ще разположим на двете съседни стени. L – образната кухня е един удобен вариан за разполагане на кухненските шкафове, тъй като осигурява достатъчно пространство в кухнята и голям работен плот.

Но сега е време да довършим и обзавеждането на нашата кухня.
Монтажът на една кухня винаги започва с долния ред. Основните шкафове са изработени на модули предварително. Материалът за корпусите най-често са плочите от дървесни частици - ПДЧ, облагородени със синтетични или естествени покрития.
При поръчка на кухненските шкафове избирате от разнообразие от плоскости, декори и цветове.
Проектирането на кухнята не е лесна задача, затова е добре да се доверите на професионалисти, които ще изготвят вашия проект така, че готвенето в кухнята да е удоволствие.
Изработката на индивидуален проект, освен че отразява всички ваши желания, пречупени през компетентния съвет на проектанта, оползотворява напълно и най-рационално наличното пространство.