Монтаж на душ система

Ще монтираме елегантната душ система с подвижен душ и душ питата. Душ системите са изключително подходящи при наличие на душ кабини, защото са компактни, но същевременно предоставят желаното удобство и удоволствие.Ексцентричните холендери се монтират към изводите на водопровода и така се осигурява по-голяма гъвкавост при монтажа и нивелирането на термо смесителя. С тях е възможна регулация на ширината между двата крана и са препоръчителни при монтаж на стенен смесител. Разстоянието между тях е 150 мм и допустимото отклонение е +–2 мм.

Те трябва да се прецизно нивелирани. Недопустимо е смесителят да не е нивелиран.
Декоративните капачки на смесителя прикриват отворите за изводите.
След това се монтира и термостатния смесител.
Термостатните смесители стават все по-популярни сред смесителите за баня и особено за душ. При обикновения смесител керамичната глава образува струята като смесва топлата и студената вода. При термостатния смесител термостатичната глава посредством биметална пластина регулира количеството студена и топла вода, така че смесената струя да се достигне избраната температура.

Темостатните смесители се монтират по същия начин както обикновените и ползват обикновените изводи за топла и студена вода.

Монтираме и щангата за душа. Тя се сглобява и се отбелязва мястото за  конзолата за закрепваненакъм стената. Чрез нея могат да се компенсират до 30 мм, така че да се осигури перпендикулярността на щангата за душа.
Всички необходими монтажни елементи са приложени в коплекта на душ системата.

Пробиваме плочките със специално свредло като нагласяваме и машината на безударно пробиване.

Душ питата е квадратна, с размери 20х20 см. Преди да се монтира се към щангата се поставят и уплътненията.

Подвижният душ към душ системата се монтира с гладък шлаух, чийто край се върти безконечно. Така се елиминира усукването при използване.

Всички производители на смесители и душ системи се стремят да осигурят пестене на вода и енергия като осигуряват органичение на дебита водата в минута. Това се отнася както за подвижните душове, така и за стационарните.