Душ кабина с душ корито върху плочките

Ще монтираме душ коритото директно върху почките. Душ коритото е практично решение за разграничаване на душ зоната от останалата част от банята. Елегантните прозрачни врати на душ кабината ще ограничават мокренето без да стесняват банята.Акрилното поддушово корито е с размери 90x90см  и ще го залепим директно върху плочките. Така то ще остане да стърчи 4см над тях. Сифонът се монтира в ъгъла на коритото.

Първо ще направим проверка дали коритото пасва на мястото си и сифонът може да бъде монтиран безпроблемно. След проверката нанасяме силикон на топки по долната страна на коритото.

Душ коритото се залепва на мястото си и останалите фуги се фугират със силикон. След това сме готови за монтажа на вратите, които ще стоят върху коритото.

Движещите се ролки в горната и в долната част на плъзгащите се врати  ги придвижват плавно в двете посоки на душ кабината.
Закаленото на душ кабината стъкло е предварително пробито за двете метални дръжки.

Ние сме избрали прозрачно стъкло за нашата душ кабина, но то може да бъде и сатенено. Въпрос на избор и виждане, но прозрачните стъкла не ограничават погледа и разширяват банята.

Декоративни лайсни се монтират от вътрешната страна на кабината. Силиконовите уплътнения на вратите няма да позволяват на водата да пръска извън кабината.
Вратите се регулират, така че да прилепват плътно една към друга.

След като всичко е готово с монтажа, навсякъде се полага силикон за уплътняване на всички фуги.

Ако сте привърженик на баните на едно ниво, без никакви препятствия на пода, можете да монтирате плъзгащите се врати на душ кабината и директно на пода.