Дизайн на банята

Независимо колко голяма баня имате у дома, правилното проектиране и дизайн на обзавеждането и разпределението на отделните зони ще направи вашата баня удобна и практична. А добре подбраният дизайн на крайното покритие с усет за детайлите и цветовете, ще добави изисканост и красота. За декорирането на банята избрахме серия плочки в сиви нюанси. Разнообразната палитра от сиви отенъци в различните плочки от серията, допълнена от декори с изискани и сдържани форми, ни осигури елегантен дизайн на банята. Сивото като основен цвят, с хармонично допълващи се тонове, придава стил на помещението и впечатлява със своята сдържаност.Дизайнът на зоната на мивката е ограничена с по-светли плочки с изискан фриз с нежни линии, разположен вертикално.
Декорът, зад тоалетната чиния е със същия дизайн и подчертава елегантните извивки на бялата керамика. 
Разнообразието от модели плочки с реалистични декори, като камък, цимент или мрамор, позволява осъществяването на оригинални решения за дизайн на баня в сиво и бяло.

Елегантност, практичност, стил и функционалност характеризират дизайна нашата баня Каприз в сиво.
Мивката, тоалетната чиния, смесителите се отличават с тънки линии и елегантни извивки, леки и ефирни, без да тежат, сякаш лекотата изпълва пространството.
Душкабината с прозрачни плъзгащи се врати ще осигурява удобно къпане с размерите си 90х90см, а сякаш не заема никакво място в ъгъла на банята.

Погледът преминава безпрепятствено през прозрачното стъкло. Тънките метални профили и дръжки допълват усещането за елегантност и удобство. Вратите се движат лесно и се затварят плътно.
А в борбата с котления камък и сапунените отлагания по стъклата в зоната на душа помагат различни, допълнителни покрития, които правят задържането на водните капки невъзможно.
Душ системата е едно изключително добро дизайнерско решение за малката баня. Тя съчетава удобството  и възможността за контрол върху течащата вода.  Същевременно усещането от падащите като дъждовни капки струи от душ питата с размери 20х20 см е неповторимо.

Акрилното поддушово корито е перфекно решение за забързания ни начин на живот. Без да се натрапва то създава усещане за повече пространство.
Мивката е с модерен дизайн и създава усещане за ефирност, допълвана от смесителя, монтиран върху керамичния борд.

Шкафът е изработен от МДФ с гланцово сиво покритие, което е идеално допълнение към останалото оборудване. Новите тенденции за глаки корпуси, чез дръжки, навлизат и в банята.
Сифонът се разполага зад чекмеджето на шкафа. Пространството под мивката е максимално уползотверено и в чекмеджето може да намери място най-употребяваната козметика.
Шкафът-колона осигурява допълнително пространство, за да бъде вашата баня винаги подредена.
Аксесоарите над мивката са акцентите, които са задължителни за добре планираната баня.

А огледалото завършва дизайна цялата композиция в зоната за разкрасяване.
Елегантност придава и стоящата тоалетна чиния, която прилепва плътно към стената. Заоблени форми и възможност за поддържане на идеална хигиена.

Казанчето е с двоен бутон за пестене на водата.
Гладката и нежно извита повърност на дизайнерската чинията се облива изцяло всеки път, когато пуснете водата, за по-лесно почистване и отмиване на бактериите.
При обзавеждането в банята се налагат плавно извитите форми, без никакви резки чупки. Скритото присъединяване улеснява почистването на повърхностите, защото не се виждат никакви болтове и гайки.


За банята освен дизайна е важен и начинът по който я използвате. Пестете ресурсите чрез иновативните технологии. В тази баня ние се постарахме да ви покажем различни  начини за пестене на най-ценния ресурс - водата. От вградените ограничители в смесителите и душпитата до иновациите при тоалетните чинии.
И ако Каприз в сиво е вашата баня – влезте в сайта за повече информация. Там ще намерите всички проекти и подробни описания.