Монтаж на вградени структури за биде и тоалетна

При монтажа на вградени структури за конзолното оборудване – биде и тоалетна чиния има няколко основни момента, които са от основно значение за ергономичното разполагане на това оборудване. Конзолното оборудване в банята е все по-предпочитано, тъй като не затруднява поддържането на хигиената и осигурява безпрепятствено измиване на пода.За ергономията на ползване на бидето и тоалетната чиния най-важното е да се определи точното разстояние и височината за монтаж от готов под. Горния ръб на тоалетната чиния трябва да бъде на разстояние 40 см от готовия под с вече залепени плочки на банята.
Изчислява се дебелината на лепилото и на плочките и чрез подвижните крака, структурата се нагласява на необходимата височина.

Четете инструкциите на производителите, приложени в опаковките на продуктите, за да не допускате грешки при монтажа. Защото лесно е гогато знаеш.
Вградената структура се нивелира прецизно, защото от нейното нивелиране зависи и нивелацията на тоалетната чиния.


Отбелязват се всички отвори, които трябва да бъдат пробити в стената за крепежните елементи на вградената структура структурата за бидето.
След като се пробият отворите и в тях се сложат дюбелите, вградената структура се фиксира към стената и пода.

Важно е да се определи точно и разстоянието, което е необходимо за вграждането на канализационните тръби за тоалетната. Именно това определя отстоянието на конкретната структура за вграждане от стената и това разстояние обикновено е около тринадесет сантиметра.

Вградената структура за бидето се монтира по аналогочен начин, като се следи двете метални рамки – на тоалетната чиния и бидето да са в една равнина, за по-лесен монтаж на гипскартона впоследствие.

Прецизният и правилен монтаж на вградените структури ще осигури необходими ергономични разстояния от пода и между двете конзолни чинии и същевременно банята ще изглежда модерна и изискана с конзолното оборудване.