Монтаж на тоалетна чиния и биде със скрито присъединяване

Започваме монтажа на конзолната тоалетна чиния и бидето. Конзолната тоалетна чиния и конзолното биде са със срито присъединяване. Това означава, че след монтирането не се виждат никакви винтове и болтове, а всичко остава скрито. Крепежните елементи се монтират вътре в кухината на тоалетната чиния.При този модел тоалетна чиния и биде първо трябва да се скъсят шпилките, които стърчат от стената, до необходимата дължина.

Всичко необходимо за монтажа на конзолната тоалетна чиния и биде е включено в комплекта, само трябва да следвате инструкциите. Първо четете, после действайте. Така е по-лесно.

Металните шпилки трябва да се показват от стената 3 сантиметра, а металните фиксатори се навиват до 5 мм от стената. Точността е важна, тъй като шестограмните фиксиращи елементи трябва да могат да се завият в тях.
След това тоалетната чиния се монтира, като със приложения шестограм се затягат фиксиращите елементи.
Всичко това остава скрито зад тоалетната чиния, а тя е плътно прилепнала към стената.
Тоалетната чиния се нивелира прецизно.

За да инсталираме бидето със скрито присъединяване, първо монтираме двата спирателни крана за топлата и студената вода. Те са препоръчителни, за да може при необходимост да се спре водата само на бидето, а не в цялата система.

Скритият монтаж на бидето преминава през няколко предварителни етапа, преди да бъде монтирано към стената, поради неговите специфични функции.

Изборът на смесител за бидето е част от цялата концепция за смесителите в банята. Затова те трябва да са от една и съща серия.

Преди монтажа към стената се монтира смесителя и металния изпразнител.
Бидето като уред се среща все по-често в българския дом. Хората, за които хигиената е от първостепенно значение, го определят като задължителен инвентар към съвременната тоалетна чиния.
Идва ред за монтажа и на крепежите за скритото присъединяване. Той е аналогичен като този на тоалетната чиния.

При бидето имаме още една подробност – наличието на сифон. Той се сглобява и се присъединява към чинията.

Това, което остава скрито и за погледа е самото затягане – крепежът опира в конуса на втулката и при натягането приближава чинията към стената. Със приложеното ключе се затягат крепежните елементи.
За да завършим ВЦ зоната ни остана да монтираме бутона на казанчето.
Както сме казвали, всички ремонти на вградената структура се правят през отвора за бутона.

Основното правило за безпроблемна работа на вградената структура е, присъединяването към водопровода да става с твърда връзка.
Изпранителят е с двоен бутон за 3 и 6 л. За пестене на вода


Ултратънката тоалетна седалка се фиксира с металните крепежни елементи. Лесният монтаж и демонтаж позволява и лесно поддържане на хигиена.
Плавното затваряне на седалката добавя още малко изисканост и финес в обзавеждането на банята.