Монтаж на тоалетна чиния GROHE Sensia Arena

За правилният монтаж на модерната тоалетна чиния GROHE Sensia Arena с погряване се следват стриктно инструкциите на производителя. Първо се монтира специалната вградена структура и се осигурява захранващ кабел кабел за тоалетната чиния. След като се залепят плочките се монтира и самата тоалетна чиния с погряване, хигиенен душ и много други екстри.За да определим височината, на която да се фиксира металната рамка към стената се съобразяваме с маркировката за разстояние 100 см от готов под и измерваме 102 см, като предвиждаме 2 см. дебелина за плочки и лепило.
Фиксирането към стената е изключително улеснено, чрез приложения комплект.  Сглобява се и винтовете се навиват към металната рамка.
След това се отбелязва мястото на дюбелите в стената и се пробиват отворите през рамката с дълга бургия. Няма нужда да се разглобява, след като веднъж е фиксирана към пода.

След като се навият винтовете в дюбелите, с отверка се настройва перпендикулярността на металната рамка спрямо основата.
Затягат се гайките и структурата е фиксирана вече неподвижно.
Слагат се и органичители, за да се предотврати всякакво движение.

Присъединява се и маншонната тръба на структурата към канализационна тръба.  Тя се фиксира и със специална скоба, за да не се движи.
Навиват се и шпилките за тоалетната чиния.

За тоалетна чиния GROHE Sensia Arena, която ще монтираме, ще ни трябва и електрическо захранване, което сме осигурили с подходящ кабел.
Кабелът трябва да излезе на определеното му място в структурата. За по-голяма сигурност, слагаме кабела за захранване на подгряването на водата за душа на тоалетната чиния, в гофрирана тръба.
Възползваме се от предимството на водопроводните тръби да се огъват и захранваме казанчето, като развиваме коляното и директно навиваме фитинга за захранването на казанчето към него и фиксираме с приложените в комплекта части.

Kапаци на активатора и канализационните тръби предпазват от попадане в деликатните части на структурата на различни замърсявания и прах, особено в областта на бутона.

Монтираме и тоалетната чиния. Навиват се шпилките, оразмеряват се тръбите и се присъединяват към канализационните.
Чрез две гъвкави връзки осигуряваме захранването на казанчето и душа.

Свързваме и електрическия кабел, който ще осигури подгряването на водата за душа и управлението на различните му функции.
Тоалетната чиния GROHE Sensia Arena се фиксира към стената, а след това към капака се пръсъединява гъвкавата връзка за водата за душа и електрическото захранване.
Самият капак се монтира лесно към чинията – с едно защракване.

Присъдинява се и пневматичното управление на изпразващато устройство.
Бутонът е за две количества на промивната вода, като за пестене на този ценен ресурс е предвидена и старт-стоп функция.