Единичен параван за баня

Отделянето на душзоната, за ограничаване на мокренето, е едно практично решение за всяка баня. Монтирането на единичен параван е възможно най-простото решение. При единичния параван за баня се монтира само едно закълено стъкло, което се укрепва с телескопична тръба в горната си част.Единичният параван се монтира лесно и бързо. Елегантни алуминиеви лайсни го фиксират към пода и стената.

8-милиметровото стъкло е закалено и това гарантира разпръскването му на малки парченца при евентуално счупване. Закаленото стъкло обикновено има якост, шест пъти по-висока от тази на обикновеното стъкло.
Силиконовото уплътнение е антибактериално и напълно подходящо за банята. То гарантира, че вода няма а проникне зад паравана и уплътнява стъклото към лайстните.

За по-голяма сигурност в горния край на преградата се монтира и метална телескопична тръба. Тя фиксира преградата и елиминира всякакво движение на стъклото на паравана.

Можете да избирате различен дизайн за вашата стъклена преграда.  Прозрачното стъкло е подходящо за малки бани, тъй като не спира погледа и така визулано не намалява пространството.

Стъкленият параван в банята ограничава душовото пространство. Ограждайки душ зоната със стъклен параван се ограничава мокренето при къпане. Така останалата част на банята остава суха.

Стъклото на паравана може да бъде обработено допълнително срещу отлагане на котлен камък.

В долната част паравана се фиксира с алуминиева лайсна директно върху пода.

За целта подът трябва да е хоризонтален и добре нивелиран.