Всекидневна във вила - подови настилки и боядисване на стените

Ще положим подовите настилки и ще боядисаме стените в дневната стая на вилатаДекоративен под

Декоративен под

В началото трябва да се определи разположението на декоративната фигура. След това да се прецени откъде да започне лепенето на плочи от гранитогрес, за да се постигне най-добър резултат. Защото едно леко изкривяване в центъра на помещението може да се превърне в огрмно отклонение в края.
Първото нещо, което трябва да се направи при започването на работата по пода е грундирането му. Лепенето на гранитогреса с гъвкаво лепило започва от центъра пред камината.
“Килимът\\\\\\\" се полага под ъгъл 45 градуса спрямо линията на лепене на основните плочки. Около по-тъмните плочки в центъра се прави фриз, който рамкира фигурата и прави преход към по-светлата настилка в останалата част на пода.
След като лепилото се втвърди, плочките се фугират

Обзавеждане / или Монтиране на стенни рафтове

Обзавеждане / или Монтиране на стенни рафтове

На стената от двете страни на камината се поставят по два рафта, предварително оразмерени. За кантирането им се използват меламинови кантове и пистолет с горещ въздух. За да залепне лентата добре към детайла, той трябва да бъде гладко рендосан, сух и почистен от прах.
Не забравяйте – само качествените материали и правилната им употреба ви гарантират успех.

Декоративни первази

Декоративни первази

Фугите между пода и стените се скриват с декоративни первази в подходящ цвят. За закрепването им се използва монтажно лепило.

Стени

Стени

Едно денонощие след завършването на пода се пристъпва към боядисване на стените. Подът се застила с найлон, за да се предпази от замърсяване.
Ако по стените е полепнал прах, е добре да бъдат изчеткани със суха четка преди да се грундират.
Оцветяването на стените във всекидневната ще е в различни светли нюанси. Така ще се подчертае камината, измазана с по-тъмен цвят мазилка.
За да се постигне добър резултат при боядисването на стени трябва да се спазват няколко правила:
1.Да се осигури идеална основа чрез и грундиране на стените
2.Да се подберат подходящи и качествени инструменти
3.Да се следва упътването за употреба на различните материали, упоменато на опаковките им от производителите
4. Боядисването да започне от ъглите на помещението и да се направи с четка
5. Когато се използва мече, боята трябва да се нанася първо вертикално, без натиск, след това хоризонтално и за завършек пак вертикално, отдолу нагоре.
6. След приключване на боядисването инструментите трябва веднага да се почистят, за да запазят качествата си. ПОДЧЕРТАНОТО МОЖЕ БИ МОЖЕ ДА ОТПАДНЕ,ако текста е прекалено дълъг