Международен технически панаир в Пловдив 2019

3D лазерно сканиране помага при реставрацията на сгради Иновации за строителството показва изложбата Стройтех 2019Триизмерното лазерно сканиране на сгради навлиза и в България, а неговите предимства ще демонстрира фирма участник в изложбата Стройтех 2019, част от Международния технически панаир в Пловдив. Иновативната технология се използва за съставянето на подробна  и прецизна информация за стари здания, паметници на културата, археологически находки. Получените данни са основа на проектите за реставрация и ремонт.


Посетителите на Есенния панаир могат да видят как се прилага на практика
3D лазерното сканиране  на семинар с участието на специалисти от Германия и Швейцария, който ще се проведе на 23 и 27 септември. 


И ако тази технология допринася за обновяването на сградите, комфортът в тях значително се повишава с новото поколение сандвич панели за изолация, които ще представи българска компания. Тяхната тайна се състои в използваните материали и конструкцията, които подобряват топло-  и звукоизолацията, устойчивостта на пожари и енергийната ефективност. Освен тези експонати, ще има широка гама продукти за изолация и саниране.


Интересен е асортиментът от подови покрития и отопление. Сред най-атрактивните експонати са светещите подове.


Мобилна биосауна с джакузи, произвеждана в Япония,  също е сред новостите. Вносителите ще демонстрират нейните качества с действащ модел.


Модерните тенденции в жилищното строителство ще покажат вносители, които идват за първи път на нашия пазар. Те акцентират на иновативни  продукти – основно тухли и суровини за производство на ПВЦ дограми и врати, повишаващи  комфорта в  сградите.  Може да се видят също покривни конструкции, изделия от ковано желязо, отоплителни системи, интериорни продукти. Основен акцент са  модерните строителни системи. 


Изложбата  обхваща всички направления на строителната индустрия. Тя презентира  технологии, техника,  резервни части, готови елементи, материали и инструменти,  софтуер и услуги за бранша. Така на едно място се събира всичко необходимо за строителството. 


Концепцията за  обновяване на изложбата добави   богатата гама електроника и електротехника: уреди, електрообзавеждане, системи за сигурност, агрегати и апарати, битова електроника, защита от мълнии, изолационни материали, осветление  и други изделия. По този начин се дава възможност  за пълно оборудване на сградите с изделия на доказали се производители и търговци.


Част от Стройтех е и най-голямото изложение на пътностроителна техника на Балканите. Водещи  компании демонстрират  хитови модели багери, самосвали,  съоръжения за събаряне на здания, машини за полагане на асфалт и направа на канали, както и други машини гиганти. Участват и някои  от най-големите производители на бетонови възли в Европа, както и на асфалтови смески, битум, дренаж за пътища.  Новият строителен бум на Балканите  мотивира представители на най-известните световни производители на този тип техника да участват в Есенния панаир.


Акцент  са хибридните версии, отличаващи се с икономичност и функционалност. Специалистите могат да видят  на живо технологичните и техническите иновации в демозоната.


Наред със Стройтех  в рамките на Международния технически панаир се организират още четири специализирани изложби, където ще бъдат показани новости от  машиностроенето, роботиката, автоматизацията, информационните и дигиталните технологии, енергетиката,  екологията,

химическата промишленост, водния сектор, автомобилната индустрия, транспорта и автосервизното оборудване. Очаква се над 700 фирми и близо 30 000 посетители специалисти от страната и чужбина да се включат в най-значимата технологична среща на Балканите, която ще се проведе от 23 до 28 септември 2019 г. в Международен панаир Пловдив.