Избор на дограма и стъклопакет

Изборът на дограма също е свързан с етажността. Прозорците на апартамент на последния етаж са изложени на повече слънчеви лъчи, отколкото тези на първия например. Всичко е от значение при избора на дограма, включително и избора на отделните елементи, от които е съставена дограмата – стъклопакет, профили и обков.Прозорците са уязвимо място както през лятото, откъдето най-лесно влиза нагряването от слънцето, така и през зимата. Затова е важно да се избере подходяща дограма, съобразена с разположението и изложението на жилищетото.

избор на дограма

Дограмата е едно от уязвимите места в конструкцията на сградата. Изборът на дограма зависи пряко от това на кой етаж е жилището и с какво изложение е то.

Некачествената, непрофесионално монтираната дограма води до редица проблеми – Какви са те най-често?

Образуването на плесен и мъхъл около прозорците се дължи на наличие на термомост и съответно наличие на конденз. Как може да се избегне този термо мост?

избор на стъклопакет

Всъщност дограмата се състои от три части – профили, стъклопакет и обков. Могат ли да се подредят по важност и какви компросими можем да правим с всеки от тези три елемента?

Освен около прозореца често се образува кондез и по самото стъкло. Как се решава този проблем?

Тук е мястото да споменем и т.н. К-стъкло и неговата роля и също всезезонното стъкло.
Какви са препоръките при южно изложение например – какъв стъклопакет да изберем.

Бихме искали малко да увеличим отвора за прозореца на дневната като свалим нивото на тази стена с няколко тухли.
Това ще окаже съществено влияние върху количеството светлина, което влиза в помещението, но ще се отрази ли на температурата и какъв стъклопакет да изберем​?