Топлоизолационна система FIBRANtherm ETICS MW

Fibran представя топлоизолационна система FIBRANtherm ETICS MW – комбинация от фасадна каменна вата FIBRANgeo BP ETICS с отлични топло и  звукоизолационни  характеристики с клас на горимост А1 и екструдиран полистирен – FIBRANxps, който е задължителен в зоната на цокъла. Топлоизолиращи негорими капачки за отворите на дюбелите FIBRANgeo CAP.топлоизолация с ватаFIBRANgeo ΒP ETICS са твърди изолационнa плочa от каменна вата, устойчивa на натиск и разслояване, промишлено произведена от разтопена скала във вид на влакна.

дюбели за ватаКъм свободните влакна от каменна вата се добавят лепилна смола, масло и специални силиконови съединения, с които се осигурява хидрофобност, свързаност, еластичност и водоотблъскване. Плочите от каменна вата FIBRANgeo ΒP ETICS са подходящи за използване във всякакви видове сгради и конструкции, подложени на големи механични натоварвания, което се изисква при външни топлоизолационни комбинирани системи (ETICS).


За осигуряване на максимално добра адхезия на лепилото с каменната вата плочите каменна вата FIBRANgeo BP ETICS се грундират с тънък, добре втрит в плочата леко разреден слой  от лепилото за каменна вата  FIBRAN AP MW 1.  Слоят лепило трябва да изсъхне преди залепването на ватата към основата.

Под цокълния профил се лепят плочи  FIBRANxps ETICS GF със специално разработеното лепило за лепене на xps FIBRAN AP XPS.


Плочите FIBRANxps ETICS GF са перфектни за монтаж в областта на цокъла, поради отличните топлинни характеристики и ниската паропропускливост.

Лепилото за каменна вата FIBRAN AP MW 1 се смесва с вода като се спазват указанията на производителя за пропорциите сухо вещество/чиста вода. Сухата смес от една торба от 25kg се прибавя към 6-6,5 литра чиста вода.


фреза за дюбелиСледващата операция, на която ние от FIBRAN акцентираме е поставянето на дюбели и капачките от каменна вата FIBRANgeo CAPS върху тях.

FIBRANgeo CAP е твърда изолационна капачка от каменна вата, монтирана върху елементите за механично закрепване, където FIBRANgeo BP ETICS каменна вата е използвана като част от Външни Топлоизолационни Комбинирани Системи (ETICS). Използването на FIBRANgeo CAP намалява топлинните загуби през металните пирони или винтове – т.н. точкови термомостове, които са част от механичното закрепване на дюбелите  и позволява получаването на хомогенна повърхност за мазилката.

фрезоване на ватаСлед поставянето на дюбелите в пробитите за тях отвори специална фреза завива дюбела, осигурява механично закрепване и едновременно с това фрезова ватата като оформя мястото за капачката FIBRANgeo CAP.  Финалната стъпка, която осигурява безпроблемната работа на топлоизолационната система FIBRANtherm ETICS MW е поставяне на главния герой - капачките FIBRANgeo CAP.