Лепене и импрегниране на естествени камъни, боядисване и подови покрития

Ще залепим и импрегнираме естесвените камъни върху камината. Ще боядисаме и ще положим подовите настилки.Лепене на естествените камъни

Лепене на естествените камъни

Качествено полагане на керамични покрития се постига само върху здрава основа, допълнително обработена за постигане на еднаква и намалена попиваемост. Грундирането с подходящ грунд ще ни осигури и увеличаване на адхезията и якостта на слепване на различните материали.

Грундът се нанася по цялата основа с мече или баданарка. Намаляването на попиваемостта на основата осигурява по-бавно и равномерно изсъхване на лепилото. Абсорбиращите повърхности отнемат прекалено бързо водата от лепилния слой, а това би могло да доведе до отлепване на покритието.

За лепенето на естествените камъни се нуждаем от наистина силно лепило с добра първоначална якост.

За постигане на 100% контактна повърхност сместа се нанася върху основата и върху гърба на плочата. Така след притискане, лепилото се разпределя равномерно по цялата повърхност.

Препоръчително е да се работи при температури между 5 и 25 градуса. В този температурен диапазон лепилото изсъхва постепенно и осигурява здраво залепване на камъните.

Освен за полагане на гранитогрес на открито и закрито, лепилото с което работим е подходящо за лепене на плочки в плувни басейни и облицоване на фасади. Неговата висока еластичност го прави предпочитан продукт при лепене на керамични покрития върху дървени повърхности и гипскартон.

Лепенето на камъните започва отдолу нагоре. Работата на майсторите е улеснена от дългото отворено време на лепилото. Всеки камък се напасва с приплъзване и гумен чук.

Лепилото е предназначено за тънкослойно нанасяне с максимална дебелина на слоя до 10 мм. То изсъхва за 24 часа, но пълната здравина на покритието се постига след 5 до 7 дни.

Боядисването на стените

Боядисването на стените

Естествено първо ще грундираме, тъй като стените са с различна попиваемост. Така след изсъхване няма да се забелязват петна по стената. Преди полагането на боя, тапети или друго финално покритие грундирането на стените е задължително. Това важи както за стени с нови мазилки, така и покрити със стари варови и постни бои.

При нови мазилки грундът се разрежда в съотношение 1 част грунд към 4 части чиста вода. Достатъчно е еднократното му нанасяне. Разбърква се и се нанася обилно с бояджийски валяк или четка.

При стари мазилки, първо трябва да се отстрани нездравото покритие и стената да се измие с вода.

След това се нанася грундът като съотношението за смесване в този случай е 1:3 грунд/ вода.

Грундът е произведен на база акрилна смола и заздравява основата. Фиксира прахта и създава идеална основа за полагането на всякакви дисперсни бои.

Разходната норма е 100 гр. на квадратен метър в разредено състояние, като в зависимост от състоянието на основата разходната норма може да варира.

Грундът изсъхва за 1 до 4 часа в зависимост от атмосферните условия. След като изсъхне повърхностите могат да се боядисват.

Дисперсната боя е с пастообразна консистенция. Разрежда се за първата ръка с 10 до 20 процента вода.

Има много добра покривност и две ръце са напълно достатъчни за постигане на еднородна повърхност на стената.

Предлага се в цветове по каталог.

Създава покритие с матова повърхност, устойчиво на миене и с добра паропропускливост.

Един от най-важните показатели за качество на боята е силата на покриване. Този показател е съизмерим с така наречената разходна норма, която производителите са задължени да отбелязват на опаковките на своите продукти. Разходната норма представлява количеството боя, необходима за покриването на един квадратен метър съответно при една или две ръце.

За тази боя тя е около 250-350 грама за квадратен метър при две ръце. Може да се нанася, както с бояджийска четка или валяк , така и с бояджийски пистолет. Преценете сами, когато избирате боя – скъпото излиза по-евтино.

И докато качеството на боята може да се определи с точни цифри, цветовият избор е изцяло субективен и зависи от вашия вкус и предпочитания. Оцветяването по каталог гарантира многообразие от цветове и възможност за различни комбинации. Правилният избор е много важен и оказва влияние върху цялостната атмосфера на дома.

Импрегниране на камъните

Импрегниране на камъните

За да можем дълго да се наслаждаваме на неповторимия вид на камъните, те трябва да се импрегнират. Това става веднага след монтирането им.

Импрегнирането на естествените камъни се прави със специални препарати. Те създават постоянен защитен слой, който предпазва камъка от проникване на влага и развитие на мухъл и плесен или както е в случая засилват естествения цвят на камъка. Така се запазва дълго време красотата на каменните покрития.

Импрегниращият препарат се нанася с дунапренено мече по цялата повърхност на плочите. Внимателното нанасяне гарантира проникване на препарата в капилярите на камъка и така го предпазва от замърсяване.

Фугирането на плочките

Фугирането на плочките

Фугирането може да започне след като лепилото е придобило първоначалната си якост. Това става около 24 часа след нанасянето му и пряко зависи от температурата на околната среда. Ще използваме еластична фугираща смес с повишена устойчивост на натоварвания. Тя е водоотблъскваща и антибактериална.

Преди фугирането, фугите на плочките трябва добре да се почистят от остатъци от лепило и други ронещи се частици.

Фугата се разбърква в съд с вода. За още по-добро хомогенизиране на сместа може да използвате и електрическа бъркалка.

За пълното свързване на компонентите трябва да се остави да узрее за около 5 минути. След това се пребърква и може да се пристъпи към фугирането. Фугиращата смес се нанася с гумирана маламашка, която се движи под ъгъл срямо фугите. Така сместа прониква изцяло между плочките и запълва фугите. Фугиращата смес е водотблъскваща и не позволява на влагата да прониква през нея. При добре запълнени фуги водата няма шанс.

Антибактериалните съставки, съдържащи се в сместа, не позволяват образуването на плесени и мухъл.

Силноеластичната фугираща смес е предназначена за фугиране на керамични покрития на стени и подове на открито и закрито. Тя не се напуква и е изключително устойчива на микроорганизми и на почистване с битова химия.

Фугиращата смес се втвърдява след около десетина минути и фугите могат да бъдат оформени с влажна гъба. Почистват се и плочките от остатъците лепило.

Препоръчително е фугиращата смес да изсъхва без да бъде излагана на силна влага или топлина. Така качествата й се запазват дълго време. Останалият по плочките материал се почиства с мек сух парцал.

След 24 часа фугиращата смес е изсъхнала и по плочките може да се стъпва.

Лепене на гранитогрес

Лепене на гранитогрес

Лепилото трябва добре да се разбърка в съд с вода в точно определената от производителя пропорция.

Хомогенизирането на сместа е важно условие за активиране на всички съставки.

След съприкосновение с водата е необходимо време между 5 и 10 минути за постигане на най-добри показатели. След това цялата смес трябва отново да се разбърка и едва тогава се пристъпва към самото лепене на плочките.

Лепилото е тънкослойно и затова се нанася с назъбена маламашка с големина на зъбите между 6 и 8 мм само върху основата. При лепене на керамични покрития на закрито, контактната повърхност между лепилото и плочката трябва да е поне 60%.

При лепене на плочки на открито, е препоръчително нанасянето на тънък слой лепило и върху гърба на плочката.

Плочките се поставят върху нанесения слой лепило и с притискане встрани се наместват на мястото им. С гумен чук се изравнява нивото с другите плочки. За оформянето на фугите ще използваме пластмасови кръстчета с желаната дебелина.

При равната основа, която имаме след полагането на саморазливната замазка, лепенето на плочките е лесно и бързо. Колкото по-равна е основата, толкова по-лесно и здраво ще бъде залепването на плочките. Когато основата е равна, тогава нанасянето на лепилото с назъбена маламашка изпълнява своята функция – равномерно разпределение на сместа под плочката.

Лепене на рамката от ествествени камъни с монтажо лепило

Лепене на рамката от ествествени камъни с монтажо лепило

Монтажното лепило е предназначено за вътрешна и външна употреба.

Осигурява сигурно залепване на всички видове материали, които трябва да се фиксират мигновено към порьозни повърхности.

Идеално е за незабавно фиксиране на рамки, конструкции за стенни облицовки фаянсови плочи, декоративни рамки и много други. към бетон, камък, тухли, мазилка, метал и дърво.

Има изключителна първоначална сила на залепване - 120 кг/м? и остава остава елестично с течение на времето. Производителят предоставя 15 година гаранция.

Обзавеждане

Обзавеждане

За обзавеждането сме избрали стилни и красиви мебели. Качествените мебели са от съществено значение за комфорта и удобството на едно помещение. Целта при всяко обзавеждане, е да се съчетае домашния уют с практичността и удобството.

Максималното използване на площта се реализира, чрез рационални решения за разполагане на отделните мебели и модули. Всички те са с изчистен дизайн, максимално удобни, практични и елегантни.

Монтаж на ламиниран паркет

Монтаж на ламиниран паркет

Няколко са съществените предимства, които правят ламинирания паркет предпочитана подова настилка за нашия дом. Той се монтира бързо и лесно, и дава възможност за експлоатация веднага след поставянето. Богатството от декори и конкурентните цени, на които се предлагат ламинираните настилки също играят не малка роля при избора. И не на последно място в класацията ще сложим лесната, изискваща минимално време поддръжка. Под ламинираната настилката се поставя подложка с дебелина 2 мм, която осигурява топло-, шумо и термо изолация на пода. Както при всяка подова настилка, така и при ламинираната е важно да се отчете натовареността на помещението и определи подходящия клас на износоустойчивост. Правилният избор гарантира по-дълъг живот на настилката и комфортната и експлоатация. Класът на ламината е отбелязан на опаковката. Ламинираните паркети се предлагат в изключително разнообразие от декори. Изборът е съобразен с интериора на стаята и обзавеждането