Венецианска мазилка – трислойно нанасяне и фиксиране с полираща паста

Ще направим венецианска мазилка в три слоя и ще полираме с полираща паста.Нанасяне на трети слой на венецианската мазилка

Нанасяне на трети слой на венецианската мазилка

След около 6 часа може да се нанесе и третият слой от мазилката. Нанася се с маламашка с диагонални движения.

Натискът при нанасянето на този слой е по-силен. С него се изравнява основата.

При това движение с натиск повърхността се полира с ръба на маламашката.

Това е завършващият изравняващ слой на венецианската мазилка. След изсъхване се получава мраморното звучене на повърхността.

Грундиране с дълбокопроникващ грунд

Грундиране с дълбокопроникващ грунд

След отстраняването на старата мазилка стои въпросът как най-бързо и лесно да се измаже тавана, чията основа вече е ботоновата плоча.

Грундът е специално разработен като един от компонентите на венецианската мазилка. Нанася се по стандартния начин с мече или четка върху суха и почистена основа. Неговата консистенция позволя използването и на пистолет при нанасяне.

Грундът е специално разработен като един от компонентите на венецианската мазилка. Нанася се по стандартния начин с мече или четка върху суха и почистена основа. Неговата консистенция позволя използването и на пистолет при нанасяне.

Той повишава сцеплението на основата и изравнява попиваемостта й. Това е от значение за съхненето на следващите слоеве. При неравномерно изсъхване биха могли да се появят петна по повърхността.

Грундът изсъхва за около 2, 3 часа.

Полагане на ламиниран паркет

Полагане на ламиниран паркет

Преди полагането, паркетът трябва да престои поне 48 часа в помещението за да се аклиматизира. Ламинатът може да бъде поставен върху всякакъв вид повърхност, дори и върху старата настилка у дома ви. Единственото условие, което трябва да спазите и което е от значение за трайността на вашия ламиниран паркет е повърхността върху която го поставяте да бъде равна, твърда и суха.

Подложката, която се слага преди полагането на ламелите е шумо и топлоизолираща и ги предпазва от триене с основата. С нея ще избегнете и един от недостатъците на ламината - кънтенето при ходене.

Посоката на редене винаги трябва да е перпендикулярна на прозореца. По този начин сглобките не се забелязват, защото са успоредни на светлина.

По-голямата част от ламинираните паркети се поставят бързо и лесно благодарение на tween clicк – системата – без употребата на лепило, с двойно защипване на ламелите, което предотвратява отварянето на фуги.

Оптималната температура за монтаж на ламиниран паркет е 18-20 градуса. При по-ниски температури настилката “не се отпуска” и това затруднява сглобяването. При температури над 25 градуса материалът се раздува и това отново затруднява монтажа.

Нанасяне на втори слой на венецианската мазилка

Нанасяне на втори слой на венецианската мазилка

Вторият слой е този, който определя декоративното звучене на мазилката. Тук може да се развихри фантазията. Нанася се със шпакла и маламашка. Има много начини за нанасяне на втория слой.

Различните начини на нанасяне на втория слой придават различно звучене на крайното покритие.

При нанасянето на втория слой е важно спазването на една и съща техника по цялата повърхност. Колкото и безразборно да изглежда на пръв поглед нанасянето на мазките, то трябва да е равномерно и да следва една и съща посока на нанасяне. Така се постига общото хармонично звучене на мазилката.

Нанасяне на първи слой на венецианската мазилка

Нанасяне на първи слой на венецианската мазилка

Ефектът на мазилката се получава при нанасянето на втория продукт в серията – самата декоративна мазилка.

Работа започва когато грундираната повърхност е изсъхнала напълно.

Мазилката се предлага в удобни опаковки като предварително е машинно оцветена в желания от вас цвят. Може да избирате от 200 цвята.

Инструментите, с които се работи са специално предназначени за нанасяне на такъв тип мазилка. Те са трапецовидни и са в няколко размера. Първият слой се нанася равномерно по цялата повърхност с маламашка. Нанасянето му наподобява шпакловка. Слоят се изравнява.

Първият слой е основата за нанасяне на декоративния ефект. Съхне за около 10-12 часа в зависимост от условията на околната среда.

Нанасяне на полираща паста

Нанасяне на полираща паста

\">

Полиращата паста е защитен продукт, представляващ вакса с восъчно полимерен състав и добавки, улесняващи нанасянето. След нанасяне на ваксата върху мазилката повърхността става устойчива на миене. Продуктът е без мирис, нетоксичен, незапалим и е напълно безвреден за човека и околната среда. Нанася се минимум 4 дни след нанасянето на последния слой на мазилката с мека памучна кърпа, която се напоява в разтвора. Изцежда се и с плавни движения без натиск се нанася по цялата повърхност. Разтворът попива в основата след първото му нанасяне. За пълно запечатване е препоръчително нанасяне и на втори слой от полиращата паста.

Така основата става гладка и лъскава и може да се мие.

Полагане на силикон за паркет в работната фуга

Полагане на силикон за паркет в работната фуга

При реденето на паркета от всички страни между стената и паркета се оставя работна фуга, която се запълва със специален силикон.

Паркетният уплътнител е предназначен за запълване на фуги при редене на естествен паркет или ламинат, както и на работната фуга между стената и паркета. Може да се използва и за реновиране на стари мебели. Уплътнява и свързва дървените участъци и кухини.

Нанся се с пистолет за силикон. Съхне бързо и може да се боядислва. Устойчив е на Уве лъчи и на температури от минус 30 до плюс 70 градуса Целзий. Не се препоръчва за помещения с постоянно течаща вода.

Предлага се в 8 от най-често срещаните цветове. ят изравняващ слой на венецианската мазилка. След изсъхване се получава мраморното звучене на повърхността.

Лепене первази с монтажно лепило

Лепене первази с монтажно лепило

Первазите придават завършен вид на помещението и прикриват фугите, които задължително се оставят между стената и паркета.

На пазара се предлага голямо разнообразие от первази, различни по цвят и размери. Масивна дървесина, пластмаса и MDF с височини от 42 до 70 мм. Цветът на перваза трябва да се съобрази с цвета на ламинирания паркет, а в нашия случай и с цвета на плочките.

Лепилото се нанася равномерно по цялата дължина на первазите. Залепването става веднага. По-дълго задържане на перваза се налага, само ако стената е крива. Ако случайно лепило попадне върху паркета, то може да се изчисти без следа с почистващите кърпички.

Монтаж на врата

Монтаж на врата

Вратите в нашия дом, офис или обществена сграда отдавна не са само средство за преход между помещенията, а плод на сериозни дизайнерски решения, елемент, на който понякога се подчинява цялата композиция на вътрешното пространство и определя стила на обзавеждането.

Съвременните врати се монтират бързо и лесно и това да се прави след приключването на всички довършителни работи по стените и пода.

Касата се поставя в отвора на стената и се застопорява с помощта на монтажни клинчета. Проверява се вертикалноста на страните на касата и хоризонталността на горната греда. Идва ред на пантите, след което слагаме крилото на вратата. Отново се проверява положението на касата, както и контакта между касата и крилото по целия им периметър.

Фиксирането на касата на вратата става само с пяна, като най-напред тя се нанася на височината на дистанционните елементи.

Полиуретановата пяна, която използваме е предназначена за употреба при монтаж на врати, прозорци и други детайли. Тя е с ниско вторично разширение и по време на втвърдяване не увеличава много обема си. Така няма опасност от деформация на касата на вратата.

С нея могат да се запълват дупки и кухини. Има термо и звукоизолиращи свойства. След изсъхване излишната пяна се изрязва и се монтират декоративните первазни рамки - само с едно щракване.

Обзавеждане

Обзавеждане

Все по-често при проектирането на съвременните жилища, архитектите залагат на обединените интериорни пространства. Тази тенденция може да се наблюдава най-често с обединението на кухни с трапезарии и дневни с кухнески боксове. Дизайнерите от своя страна се стрямят да изчистят мебелите от излишни орнаменти и претрупаност. Търсят се чистите и прости форми.

Добре подбраната мека мебел може по ефектен начин да обособи кът за почивка в дневната. Диванът може да бъде двуместен или триместен, като се предлага и вариант само фотьойл. Диваните могат да бъдат окомплектовани също с двойка или тройка възглавници.