Монтиране на вградено казанче

При монтажа на вграденото казанче е важно да си използва твърда връзка за захраването му и също така казанчето да бъде добре нивелирано.Основата на казанчето се захваща с винтове към пода. За безпроблемно функциониране на механизма е задължително хоризонталното му и вертикално нивелиране. Санитарните стени са замислени специално, за да поемат инсталациите и да улеснят закрепването на санитарното оборудване. В пространството между двойната конструкция могат да бъдат проведени тръби с всякакъв диаметър, а на елементите за вграждане на санитарното оборудване могат да се окачат тоалетни чинии, бидета, умивалници. Те се числят към тежките конзолни товари и се закрепват към специални носещи стойки или траверси, които предават натоварването чрез конструкцията от метални профил и към пода.

Изграждането на конструкцията започва с закрепването на метални профили към стената с рамкови дюбели. Към тях с рапидни винтове се монтират и щендерните профили. Следва затварянето на конструкцията с влагоустойчив гипскартон, който се използва специално в помещения с повичена влажност.

Отворите за бутона на казанчето и за тръбите се изрязват в гипскартона с трион. При изграждане на конструкции за вградени тоалетни казанчета се препоръчва използването на два пласта гипскартон, като за монтирането на втория пласт се използват по-дълги рапидни винтове, които да захванат към металните профили.

За лесно обслужване, при необходимост, в гипскартонените плоскости се изрязва така наречения ревизионен отвор. Той дава възможност за достъп до тръбите при евентуален ремонт.

След изграждането на конструкцията и монтирането на плоскостите, фугите трябва да се шпакловат заедно с главите на всички рапидни винтове.

Фугите от нефабричните кантове също се шпакловат, като между два слоя фугираща смес, се полага фугопокриваща лента. Допълнително шпаловане не е необходимо, тъй като върху изградената стена ще се залепят плочки.

За изграждането на инсталационни стени в мокри помещения, може да се използват и циментотви плоскости аквапанел. В този случай е достатъчен само един.