остъкляване на тераса моля за съвет
остъкляване на тераса моля за съвет
въпросът ми е следния терасата е остъклена с двоен винкел двойни стъкла и има изолация отвън но въпреки това винкела не уплътнява добре а аз искам да присъединя терсата към кухнята може ли да не махам винкела а от вътрешната страна да изидам итонг и да сложа плъзгащи прозорци
- gencho-gealan
- специалист
- Регистриран: нед фев 17, 2008 9:42 pm
Мммммдааааа,студеното плъзгане не става за присъединяване на тераса към стая
Виж, да си заградиш терасата,колкото да не ти духа и вали на нея-да,но нищо повече!Въпреки,че съществува и алуминиево плъзгане с термомост,а също така и ПВЦ (виж 12-то предаване от сезон 2007),все пак те не затварят така плътно,както обикновен прозорец.Съществува и друг вариант на плъзгащо отваряне - става и за алуминий,и за ПВЦ- казва се PSK-portal , но при нас е по-известно като отваряне тип"Фолксваген"!При него затварянето е по 4-те страни на крилото-много надеждно,а и позволява както пълно отваряне,така и само на долна ос! Но цената не знам дали ще ти понесе.Колкото до стария винкел,ако го оставиш-може да ти превежда студа вътре!Не може ли поне да се изреже до изолацията?Ако е покрит изцяло от нея - няма да има проблем-махаш само видимата част!