Монтиране,изолиране, видове дограми
-
vesselina_g
- начинаещ
- Регистриран: пон фев 16, 2009 2:02 pm
Мнение
от vesselina_g » пон фев 16, 2009 2:09 pm
Здравейте,
Искам да попитам някой има ли представа в какъв ред се извършва ремонта в апартамент ново строителство
Апартамента е на шпакловка и замазка и сега се чудя от къде да започна - интериорни врати, баня, настилки???????
Мислех да започна с интериорните врати и в тази връзка какви врати препоръчвате - ПВЦ, алуминий, МДФ?
Чакам вашите препоръки с нетърпение

-
rumen_iankov
- напреднал
- Регистриран: пон дек 24, 2007 11:42 am
Мнение
от rumen_iankov » пон фев 16, 2009 8:38 pm
Най-напред правите плочките .Може после да направите финна шпакловка на стените.Ако случайно искате да смените входната врата трябва обезателно да е смените преди плочките в коридора.На банята препоръчвам алуминиева врата с праг.А на стаите зависи на вас какво ви харесва.Аз по принцип в къщи съм си сложил алуминиеви врати на стаите но всичко е въпрос на вкус.

-
vesselina_g
- начинаещ
- Регистриран: пон фев 16, 2009 2:02 pm
Мнение
от vesselina_g » ср фев 18, 2009 10:42 pm
Ами ние вече входна врата сложихме....но само това за сега.
Гледах за интериорни врати. Първо мислех ПВЦ но ми казаха че няма смисъл защото били много груби, тежки и скъпи. А и нямало нужда от такова уплътняване вътре в апартамента. След тоа реших, че ще слагам алуминиеви. Но като видях - те са много обикновени... не са разчупени, а само една рамка и стъкло посредата. А и цената която ми предложиха беше 430 лв. И затова понеже искам да са красиви и не много скъпи реших че ще слагам МДФ (най вече защото има много голям избор).
Доколкото разбрах ти казваш че трябва да се сложи подовата настилка първо и после вратите така ли? Аз така предполагах защото като поръчвам вратите откъде да знам колко да са дълги - нали подовата настилка ще ми вземе малко от височината.
А за врата в банята не е ли по добре ПВЦ? Четох че алуминия събирал влага, конденз или греша...

-
rumen_iankov
- напреднал
- Регистриран: пон дек 24, 2007 11:42 am
Мнение
от rumen_iankov » ср фев 18, 2009 11:39 pm
Ето една врата от алуминий с огледало на една баня