Разлики между 4 и 5 камерен стъклопакет
- metalni_vrati
- начинаещ
- Регистриран: пон дек 28, 2009 8:53 pm
Разлики между 4 и 5 камерен стъклопакет
Здравейте,
Като средностатистически клиент имам следния въпрос:
Каква е раликата между 4 и 5 камерен стъклопакет при PVC дограмата?
Поздрави
Като средностатистически клиент имам следния въпрос:
Каква е раликата между 4 и 5 камерен стъклопакет при PVC дограмата?
Поздрави
- d.drenchev
- специалист
- Регистриран: пон яну 05, 2009 2:11 pm
ЗА БРОЯ КАМЕРИ НА ПВЦ ПРОФИЛ
Здравей,ако става въпрос за разлика между 4 и 5 камерен профил, то при равна широчина на профилите броя камери е без значение. ако обаче 4 камерния профил е да кажем 60 мм широк,а 5 камерния 75мм то тогава вече може да кажем че си струва да се плати по-висока цена за повече камери. 5 или 4 камерен стъклопакет не се използва в жилищното строителство освен може би за звукозаписни студиа или там където има нужда от изключителна изолация. При Братя Градеви има стъклопакети с 3 стъкла двукамерни широки 40мм.
Колеги,при условие,че по-голямата част от ПВЦ дограмата е стъкло,смятам че стъклопакета е по важен.Колкото до камерите на профила,да и те са важни.Препоръчвам ти ПВЦ с троен стъклопакет,там е истината.И ако не е проблем парите се насочи към някоя НЕМСКА дограма,не че няма добри БГ.Препоръчвам ти Трокал,Рехау,Саламандър(Австрийска),Тисен.Във вкъщи съм със шест камерно KMG(българска) и съм доволен,с 32мм. стъклопакет.Не ми се даваха допълнително пари,но и от това съм доволен.М/у другото немските дограми станаха горе-долу на цената на българските,КРИЗА,замисли се.Всичко е до изработката и монтажа. 

- metalni_vrati
- начинаещ
- Регистриран: пон дек 28, 2009 8:53 pm
И на мене ми казаха за немска дограма да си взема. Ми и аз не знам каква ПВЦ дограма да взема - защото ми трябва наистина добра изолация, говорим за вила, която като си отида на нея зимата е супер студено, колкото и да се пали. Зимата сутрин температурите падат на около 7 градуса, като се вземе предвид, че вечерта е било 25 градуса. Просто много бързо изтива къщата.martatabs написа:Колеги,при условие,че по-голямата част от ПВЦ дограмата е стъкло,смятам че стъклопакета е по важен.Колкото до камерите на профила,да и те са важни.Препоръчвам ти ПВЦ с троен стъклопакет,там е истината.И ако не е проблем парите се насочи към някоя НЕМСКА дограма,не че няма добри БГ.Препоръчвам ти Трокал,Рехау,Саламандър(Австрийска),Тисен.Във вкъщи съм със шест камерно KMG(българска) и съм доволен,с 32мм. стъклопакет.Не ми се даваха допълнително пари,но и от това съм доволен.М/у другото немските дограми станаха горе-долу на цената на българските,КРИЗА,замисли се.Всичко е до изработката и монтажа.
Занимавам се вече четвърта година са дограма,КА стъклото е вариант...но,има едно но...това е нож с две остриета...лятот е жега...КА е предназначена да задържа топлото,особено през зимата...помислете какво става през лятото.Вариантите са Троен стъклопакет,КА+стоп сол,или има едно ЕНЕРДЖИ (все сезонно)...получавам добри отзиви за него,но малко съм скептичен....все още в БГ сме малко,да не кажа доста назад със материала.
според мен една вътрешна изолация ще ти реши проблема донякъде..metalni_vrati написа:И на мене ми казаха за немска дограма да си взема. Ми и аз не знам каква ПВЦ дограма да взема - защото ми трябва наистина добра изолация, говорим за вила, която като си отида на нея зимата е супер студено, колкото и да се пали. Зимата сутрин температурите падат на около 7 градуса, като се вземе предвид, че вечерта е било 25 градуса. Просто много бързо изтива къщата.martatabs написа:Колеги,при условие,че по-голямата част от ПВЦ дограмата е стъкло,смятам че стъклопакета е по важен.Колкото до камерите на профила,да и те са важни.Препоръчвам ти ПВЦ с троен стъклопакет,там е истината.И ако не е проблем парите се насочи към някоя НЕМСКА дограма,не че няма добри БГ.Препоръчвам ти Трокал,Рехау,Саламандър(Австрийска),Тисен.Във вкъщи съм със шест камерно KMG(българска) и съм доволен,с 32мм. стъклопакет.Не ми се даваха допълнително пари,но и от това съм доволен.М/у другото немските дограми станаха горе-долу на цената на българските,КРИЗА,замисли се.Всичко е до изработката и монтажа.

В никакъв случай вътрешна изолация,няма го този ефект на външната.Външната предпазва домът ти от външни влияния.Освен това спира топлината през зимата навън.Вътрешната не спира външните влияния,и ефекта е горе-долу нулев.Ако се замислиш,ще разбереш...с вътрешната изолация,ще ти е топло вътре,а вън къщата или панела пак ще е студен или топъл(лятото),няма смисъл.Вземи си хубава дограма,немските вече са на цената на БГ-те.
И на мене ми казаха за немска дограма да си взема. Ми и аз не знам каква ПВЦ дограма да взема - защото ми трябва наистина добра изолация, говорим за вила, която като си отида на нея зимата е супер студено, колкото и да се пали. Зимата сутрин температурите падат на около 7 градуса, като се вземе предвид, че вечерта е било 25 градуса. Просто много бързо изтива къщата.[/quote]
Здравей,
Задължително качествен НЕМСКИ профил с гарантиран произход - SALAMANDER, SCHUCO и троен стъклопакет.
Поне ние така правим в Самоков
Къде се намира вилата...
Здравей,
Задължително качествен НЕМСКИ профил с гарантиран произход - SALAMANDER, SCHUCO и троен стъклопакет.
Поне ние така правим в Самоков

Къде се намира вилата...
- Trockenbauer
- любител
- Регистриран: нед авг 17, 2008 10:18 am
Здравейте,martatabs написа:Колеги,при условие,че по-голямата част от ПВЦ дограмата е стъкло,смятам че стъклопакета е по важен.Колкото до камерите на профила,да и те са важни.Препоръчвам ти ПВЦ с троен стъклопакет,там е истината.И ако не е проблем парите се насочи към някоя НЕМСКА дограма,не че няма добри БГ.Препоръчвам ти Трокал,Рехау,Саламандър(Австрийска),Тисен.Във вкъщи съм със шест камерно KMG(българска) и съм доволен,с 32мм. стъклопакет.Не ми се даваха допълнително пари,но и от това съм доволен.М/у другото немските дограми станаха горе-долу на цената на българските,КРИЗА,замисли се.Всичко е до изработката и монтажа.
KÖMMERLING със система за вентилиране!!!Забравяш за конденза и мухъла по стените!!!
Самата дума "пакет" означава няколко елемента събрани в пакет нали?!?
Така някой е обяснил на човека за 4-5 камерния!
Та стъкло-пакета състоящ се от външно и вътрешно стъкло,"дистанционер" и силикагел за абсорбция на конденза между тях можем ли условно да го наречем "моно","сингъл" или единичен пакет,в главата ми изниква какво ли представлява тройния такъв

Преди да късате "майсторските" си тапии,1-во ги заслужете
“Never argue with an idiots . They will only bring you down to their level and beat you with experience.”