Каква мазилка да избера

Изолации, мазилки, цокли, декорации

Потребителски аватар
krasimirstoichkov
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: вт сеп 26, 2017 9:47 pm

Каква мазилка да избера

Мнение от krasimirstoichkov » вт сеп 26, 2017 10:55 pm

Добър вечер
Миналата седмица започнах правенето на външна изолация на апартамента ми в град Дупница със стеропор 8 см и всичко както му е редът, но стигнах до избора на фасадната мазилка и се двуомя, защото в момента е влажно времето и има валежи , а четох, че има голямо значение времето върху избора на мазилка.
Блока е тухлени
Двуомя се между: и ето какво намерих за тях :

Акрилни – нанасят се лесно и в състава им влизат вещества, които защитават стената от появата на плесен и гъбички. Водоустойчиви са, паропропускливи, създават здрав, еластичен пласт. Не са подходящи за райони с висока влажност.
Силикатни – те са чувствителни на ниски и високи температури, докато се транспортират и съхраняват, но след нанасяне са издръжливи и подходящи за всички климатични условия.
Силиконови мазилки – отблъскват водата, с висока паропропускливост са, чистят се лесно и запазват добрия външен вид на фасадата за дълго време дори в райони с висока степен на замърсяване.

И така за акрилната мазилка още не съм разпитал.

За силикатната мазилка в един магазин ми казаха, че много бързо прегаряла и да не съм си бил слагал силикатни мазилки . Иначе била подходяща сега да се слага

За Силиконовата мазилка ми казаха пък, че сега сезона бил влажен и можело да запечата влагата между стената и изолацията и съм щел да бера ядове и да ми падне изолацията , но като се замисля когато слагахме изолацията не валеше дъжд, след това веднага се замаза отгоре да не влиза влага.
А в описанието на мазилката пише че има висока паропропускливост!!!
Та дайте съвет за това каква мазилка да сложа от изброените и на коя марка разбира се :beerchug: и кажете някоя и друга компромисна марка за препоръчаната от вас мазилка в случай, че в окръга няма от посочената от вас марка :help:

И има ли нещо вярно в казаното в магазина, или хората са ме подготвяли да си взема нещо което те са искали да купя? :help: ::-k: ::-k:
Благодаря предварително за отговора Ви и извинете ако съм задал въпроса си неправилно или в грешния раздел :oops:


Отговори