Проблем със зидария?

Изолации, мазилки, цокли, декорации

Потребителски аватар
witty
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: пон фев 04, 2019 2:50 pm

Проблем със зидария?

Мнение от witty » пон фев 04, 2019 2:59 pm

Здравейте!
Първо да уточня, че нищо не разбирам от строителство. Но планираме да купим жилище в кооперация, която още е в строеж. В момента се прави зидарията. Изглежда - меко казано - мърляво. Прилагам снимка. На места тухлите изглеждат видимо различни една от друга, като някои са жълтеникави на цвят. Може ли някой, който разбира да каже, дали наистина такива външни стени са проблем или просто изглежда зле? Зидарията трябва да е 25 см + 10 сантиметра изолация на сградата.
Благодаря!!!

http://www.misiamoiatdom.com/forum/forumimages/1549528000234.jpg

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 631
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » ср фев 06, 2019 8:59 pm

Първо да уточня, Не знам защо, но не мога да видя снимката. Различния цвят на тухлите е вследствие на глината от която ги изпичат, а и поради различните температури на печене и не на последно място дали са от една и съща фирма - производител.
След зидането на стените следва операция \"измазване\" и като ги измажат (скрият разновидността им) няма да виждате дали са жълти, червени, черни (препечени) или бели (Друг вид тухли).
Дишайте спокойно и не си създавайте главоболия, защото когато дойде момента да се нанесете и сте се нанесли, тогава започват благословиите към целия род на строителите, но най-вече към майките им.

Отговори