Течове от плоски покриви и тераси

Изолации,покрития, водоотичане

Потребителски аватар
hexagon
начинаещ
Мнения: 29
Регистриран: чет сеп 09, 2010 7:50 pm

Течове от плоски покриви и тераси

Мнение от hexagon » съб юни 08, 2013 9:10 pm

Некачественото изпълнение на хидроизолациите на плоските покриви и покривни тераси често довежда до поява на влага по фасадите и подпокривните помещения. Освен козметичния характер на този проблем драстично се нарушават и топлоизолационните свойства на ограждащата конструкция на сградата. Практиката е показала, че термографския анализ позволява да се локализират всички аномалии, които кореспондират с евентуално проникване на влага. Термографските доклади от подобни изследвания са изключително полезни на фирмите извършващи ремонти на хидроизолации.
Термограмите снети от обследването се оформят в доклад, където се посочват всички допълнително направени измервания. Термографска диагностика на покриви, тераси и фасади не се извършва през деня! Лица и фирми, които предлагат тази услуга през светлата част на деня не познават технологията и не могат да боравят с термокамера.
Добрите познания по строителна физика, използването на стандартите и добрите практики при термографски обследвания на течове в ограждащата конструкция на сградите позволяват лесно локализиране на температурните аномалии и оптимизация на разходите за ремонт.
Изображение
ITC Level 1 Certified Thermographer
Infared Certified™
Certified Home Inspector
http://hexagon-build.com
http://hexagon-build.com/blog/

Отговори