Гипсокартон изграждане на метална конструкция
Гипсокартон изграждане на метална конструкция
Здравейте, искам да ви попитам как се свързват напречно поставените вече ЦД профили (когато трябва да се настави гипсокартона на 2 - рият метър например). Има ли специални окчвачи или се изрязва ухо на предварително измереният ЦД профил и с копчета се захваща за налъжно поставените ЦД профили. Ако се постави изрязаното ухо на долната част на напречният ЦД профил и се захване с копчета няма ли да надхвърлят и да се получи изкривяване на гипсокартона.
- Trockenbauer
- любител
- Регистриран: нед авг 17, 2008 10:18 am
Re: Гипсокартон изграждане на метална конструкция
Т-връзка или универсална връзка.Повечето "колеги или не слагат напречен профил/казват му "паразитка"BTZ написа:Здравейте, искам да ви попитам как се свързват напречно поставените вече ЦД профили (когато трябва да се настави гипсокартона на 2 - рият метър например). Има ли специални окчвачи или се изрязва ухо на предварително измереният ЦД профил и с копчета се захваща за налъжно поставените ЦД профили. Ако се постави изрязаното ухо на долната част на напречният ЦД профил и се захване с копчета няма ли да надхвърлят и да се получи изкривяване на гипсокартона.

Успех.
Преди да си късате "майсторските тапии,1-во ги заслужете

“Never argue with an idiots . They will only bring you down to their level and beat you with experience.”
Trockenbauer преди всичко поздравления за компетентните мнения в форума .Оважавам хората които знаят(лесно е когато знаеш) .Аз си мисля ,че BTZ смята да направи таван на конструкци с кръстати връзки за едно ниво(за съжаление не се сештам точно коя система на Кнауф е по проспект),и ако е така нека просто да ползва правилната литература и връзки за едно ниво.
Аз също препоръчам монтажа на паразитни профили но не съм сигурен че има ефект от тях.
Аз също препоръчам монтажа на паразитни профили но не съм сигурен че има ефект от тях.

- VRSgrupEOOD
- начинаещ
- Регистриран: пет мар 13, 2009 10:56 am
за какви проспекти ми говорите аз съм доста информиран и мога да ви кажа че на повечето места не са чували за паразитки поради простата причина че там се поръчват материали на точен размер,но за съжаление тук това е неприложимо по ред причини и аз винаги поставям тоя ''елемент'', който гарантира че няма да се напука напречната фуга и го закрепвам само с рапидки към гипсокартона но това не е единственото нещо което се прави за да се предпазим от напуквания това не е лесна работа изискват се доста опит и прочетени книжки особено при ново стройтелство
VRS GRUP EOOD фирмата специализирала своята дейност в областа на сухото строителство
- Trockenbauer
- любител
Ако препрочетеш няколко пъти може да останеш с убеждението като мен,че може би става въпрос за предстенна обшивка все пак,но не изключвам напълно възможноста и аз да греша./Въпрос на прочит/.Тъй като за "паразитки "на таван не,че не съм чувал,а и виждал,но го приемма за абсурдАНИВАЛ написа:Trockenbauer преди всичко поздравления за компетентните мнения в форума .Оважавам хората които знаят(лесно е когато знаеш) .Аз си мисля ,че BTZ смята да направи таван на конструкци с кръстати връзки за едно ниво(за съжаление не се сештам точно коя система на Кнауф е по проспект),и ако е така нека просто да ползва правилната литература и връзки за едно ниво.

На другия колега който знае доста за каталожните номера на системите:
W623 ,W625,W626,W628 /за предстенни обшивки например/,бих опонирал,че и в Бг в повечето сериозни вносители и търговци на системи за сухо строителство на склад има плати 1200х2000х12.5,1200х2500х12.5,1200х2800х12.5 и 1200х3000х12.5.Така,че да "паразитките" се обезмислят.А при положение че платите се полагат в повечето случай напречно/междуосово отстояние 500мм/ при таванните обшивки и окачени тавани за какви паразитки става на въпрос,че нещо не мога да разбера?!?Независимо дали е двойна скара на две или едно ниво или като в повечето случай в БГ единична/само монтажната/освен ако не работиш като предстенна обшивка-междуосово 600мм/който "феномен "все още за съжаление се среща и коментира и с днешна дата в БГ/
“Never argue with an idiots . They will only bring you down to their level and beat you with experience.”
- Trockenbauer
- любител
Re: ХА-ХА
goress написа:Trckenbauer,човека иска да слага "паразитка" на 2ия метър!!!!На таван цд-то се слага напречно през 50 мм.следователно на 2-ия метър има носещо цд и няма нужда от "паразитка".
Отговора ми е конкретно за 2-рия метър при предстенна обшивка и Т-връзката се ползва за това/иначе се подрязва CD-то масова практика/"Паразитния"профил се полага хоризонтално между два профила,а не вертикално/което за съжаление също е масова практика/.Апропо никъде в държавите които са водещи в разработките и производството на системи за сухо строителство не се ползва "паразитен"профил и не съществува като понятие!!! Защо ли?!?
Относно тавана и профилите-Има два типа конструкция.На едно ниво/когато носещата и монтажната са в една равнина/ и на две нива когато носещата е над монтажната.Така,че предполагам имаш предвид на 2-рия метър да има монтажен профил,но само при напречно полагане на плоскостите /при "стъпка"на монтажната конструкция 500mm между осово отстояние.При надлъжно полагане и "стъпка" 400mm нямаш нищо между монтажните профили,а не е и необходимо!!!/Също така при конструкция на едно ниво плоскостите не се фиксират към носещата конструкция, а само към монтажната.Масовата практика е да не се ползва носеща конструкция,а само монтажна със "стъпка"500mm поради незнание или за да се спести от парите за консумативи-кръстни ,универсални или Т-връзки.