Мухъл и струйки вода?Помогнете,моля!!!
Мухъл и струйки вода?Помогнете,моля!!!
Здравейте,
Имам проблем с апартамент намиращ се на последния етаж,тухлена сграда,дебелена на стените ококо 27 сантиметра,външмата мазилка е със слюда,няма излолация.Дървена добре уплътнена дограма.Стаята,която има външна стена се отоплява с климатик,не е инвертор,нов модел на SAMSUNG,пуска се главно вечер.Зимата се получава мухъл в стаята на външната стена както и има следи по стените като от струйки вода,който въпреки затоплянето не съхнат.Имах съмнения ,че е проблем с покрива,но все повече почвам да мисля,че е влага.Възможно ли е при отопление с климатик да се получава влага и какъв е изхода?Влагата е само по стената не по тавана.Дали би изчезнала ако се направи вътрешна излолация и въобще виждате ли изход?Четох във форума,че при вътрешна излолация влагата остава между стените и изолацията и било по лошо.Междудругото преди се отоплявахме с акумулираща печка и положението беше същото,тя поне би трябвало да суши въздуха,но мухала си беше налице.Помогнете.че направо не се търпи:(
Имам проблем с апартамент намиращ се на последния етаж,тухлена сграда,дебелена на стените ококо 27 сантиметра,външмата мазилка е със слюда,няма излолация.Дървена добре уплътнена дограма.Стаята,която има външна стена се отоплява с климатик,не е инвертор,нов модел на SAMSUNG,пуска се главно вечер.Зимата се получава мухъл в стаята на външната стена както и има следи по стените като от струйки вода,който въпреки затоплянето не съхнат.Имах съмнения ,че е проблем с покрива,но все повече почвам да мисля,че е влага.Възможно ли е при отопление с климатик да се получава влага и какъв е изхода?Влагата е само по стената не по тавана.Дали би изчезнала ако се направи вътрешна излолация и въобще виждате ли изход?Четох във форума,че при вътрешна излолация влагата остава между стените и изолацията и било по лошо.Междудругото преди се отоплявахме с акумулираща печка и положението беше същото,тя поне би трябвало да суши въздуха,но мухала си беше налице.Помогнете.че направо не се търпи:(
Аз не съм специалист, но твоят проблем май е от най-често срещаните. След като не отопляваш постоянно стаята - стените са остават студени. Вечер като пуснеш климатика и си легнеш цялата влага, която е във въздуха и от дишането през ноща се полепва по стените. Там кондензира срещайки по-студена повърхност. Нека специалистите във форума да кажат как би могло да се реши този ужасен проблем освен с постоянно затопляне на въздуха и по-често проветряване. За да няма кондез влагата трябва да се изведе от помещението.
- rumen_iankov
- напреднал
- Регистриран: пон дек 24, 2007 11:42 am
Направи си вътрешна изолация на тази стена и ще си решиш проблема.
Вик,ремонт на бани 0887737270
http://rumen1972.snimka.bg/
http://rumen1972.snimka.bg/
Нека си направи външна топлоизолация - няма лошо. Но със сигурност ще мухляса още повече. Според мене проблема му е като при новите ПВС и алуминиеви дограми, с които се запечатваме. Само един пример: тази зима реших да облепя всички прозорци с тиксо на старата дървена дограма на леля ми. Веднага се появи конденз по стъклата. Познат проблем. Веднага махнах тиксото от всички крила, с изключение на едно, което е до леглото й, за да не й духа. Ако ги бях оставил залепени, със сигурност след седмица щеше да има мухъл.
- Петя Даркева
- начинаещ
- Регистриран: вт юни 23, 2009 10:00 am
ужас-Мухъл
Привет на всички
аз съм поредния човек сблъскал се с ужаса наречен МУХЪЛ.Проблемът при нас е,че сме на 1вия етаж и между двата панелни входа има фуга,от която влиза влага в едната стая.Какво ли не опитвахме-то не беше водно стъкло,то не беше специална боя против мухъл и нищо.Затова въпросът ми към вас е-как може да се изолира стената от към фугата,за да се избегне появата на нов мухъл
и изобщо има ли такъв начин?
Благодаря ви предварително за отделеното време и внимание.
С уважение:Петя Даркева

Re: ужас-Мухъл
Петя Даркева написа:Привет на всичкиаз съм поредния човек сблъскал се с ужаса наречен МУХЪЛ.Проблемът при нас е,че сме на 1вия етаж и между двата панелни входа има фуга,от която влиза влага в едната стая.Какво ли не опитвахме-то не беше водно стъкло,то не беше специална боя против мухъл и нищо.Затова въпросът ми към вас е-как може да се изолира стената от към фугата,за да се избегне появата на нов мухъл
и изобщо има ли такъв начин?
![]()
![]()
:](./images/smilies/eusa_wall.gif)

Надявам се да съм ви бил полезен, но ако имате повече въпроси питайте... Успех!
П.П. В борбата с това отвартително нещастие, т. нар. "мухал" трябва да сме преди всичко задружни и единни и най-вече да си помагаме, кой с каквото може!!!

Преди години може би 15 и нагоре , нямаше мухъл , конденз ,дограми затварящи се херметично , имаше топло , ефтин ток , дървата без пари ...
Дали пък отговора не е някъде по средата ?
Преди: " много топло" -ефтино парно, проветряване- добро, скапани дограми
Сега :" топло няма" - скъпо парно , проветряване -лошо, близко до нула с цел запазване на топлина .
Резултатът : влага ,кошмар наречен мухал
п.с. черния мухъл отделя спори, които са канцерогенни ....
Спасението е някъде по средата:
Топлоизолация и хидроизолация отвън - по дълъг живот на сграда
Вентилация на помещението- повече кислород , повече живот
Отопление -осигуряващо конфорт
Дали пък отговора не е някъде по средата ?
Преди: " много топло" -ефтино парно, проветряване- добро, скапани дограми
Сега :" топло няма" - скъпо парно , проветряване -лошо, близко до нула с цел запазване на топлина .
Резултатът : влага ,кошмар наречен мухал
п.с. черния мухъл отделя спори, които са канцерогенни ....
Спасението е някъде по средата:
Топлоизолация и хидроизолация отвън - по дълъг живот на сграда
Вентилация на помещението- повече кислород , повече живот
Отопление -осигуряващо конфорт
Всеки знае що е... http://www.topaldom.com