топлоизолация

Разновидности, материали, технологии

Потребителски аватар
Dmandajiev
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: нед апр 11, 2010 11:03 pm

топлоизолация

Мнение от Dmandajiev » нед апр 11, 2010 11:23 pm

Здравейте,

Предстои ми саниране на апартамента. Интересувам се кой е най-подходящия материал за външните стени на панел и съответно най-подходящия материа за топлоизолация на външната част на под. Накратко, пода на една от стаите ни е тавана на жилищния вход,който се налага да бъде саниран.
Моля за Вашето мнение .

Потребителски аватар
vuj4o_van4o
любител
Мнения: 62
Регистриран: ср яну 14, 2009 4:36 pm

Мнение от vuj4o_van4o » ср май 26, 2010 11:55 am

За панелните блокове се оформя тенденция да се прави изолация с EPS. Ако имате по-високи изисквания към материали, може да използвате http://www.baumarket.bg/product/eps_grafiten_austrotherm_f_/, който е с λ = 0.032. Този полистирол се отличава от обикновения EPS-F с по-голямата плътност на материала и допълнителните графитни гранули вградени в него, откъдето идва и по-добрата изолационна способност.
Графитът има уникални свойства да отразява и възпрепятства преминаването на инфрачервените и UV лъчи. Това го прави освен прекрасен изолатор и сигурен защитник от проникване на радиация в сградата. Това става при запазена минимална дебелина на платната и плътност. Като цяло използването на графитен полистирол в топлоизолацията на сградата повишава енергийната ефективност на самата сграда.
За сравнение обикновения масов полистирол е с λ = 0.040, т.е. 20% по-лош изолатор в сравнение с ГРАФИТА .
Друго важно условие да спазите последните нормативни изисквания, най-малко 8 см. дебелина.

Относно подовата изолация, ако си я правите в къщи - може да си сложите каменна вата за под - ROCKWOOL STEPROCK ND - 3 или 6 см.
Ако смятате да изолирате тавана на входа , т.е. отдолу - нямате право да слагате полистирол от противопожарна гледна точка. Все пак в случай на пожар от там се предполага че ще се евакуират всички живущи и няма да им е приятно да им капе разтопен полистирол на главите. На пожарникарите също не им е приятно.
Изображение
С часове мога да гледам как някой работи.

Потребителски аватар
slovaka
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: вт май 10, 2011 12:28 pm

панели,панели...........

Мнение от slovaka » вт май 10, 2011 12:42 pm

И при мене е проблем изолацията вътре,просто не зная към какво да се насоча!..От вънка стана лесно и добре,6см неопор и..веднага се почуства разликата!Но въре ми е зор,вата,корк,хпс,епс....Просто не знам какво да искам от майсторите!....Искам най-доброто,не съм ограничен в сумата за ремонт,но съм последен етаж,има и северни стени,има и малко теч от покрива....Абе загубена работа,но трябва да стане!!...Ама как?.... :D

Потребителски аватар
izobg
начинаещ
Мнения: 8
Регистриран: ср яну 16, 2013 10:47 pm

Мнение от izobg » ср яну 16, 2013 11:14 pm

Външна стириопор над 5см и ще си супер. Може да се комбинира с някаква вата също, ако не го търсиш максимално евтино.
Занимавам се с монтаж на външна топлоизолация и саниране. Ако мога да помогна на някой, ще се радвам да се свърже с мен - http://www.izo.bg

Отговори