Топлоизолация на под

Разновидности, материали, технологии

Потребителски аватар
temp1e
начинаещ
Мнения: 13
Регистриран: съб яну 19, 2013 11:26 am

Топлоизолация на под

Мнение от temp1e » пон мар 25, 2013 7:53 pm

Става въпрос за панелен апартамент на 6ти етаж. Отдолу живеят хора, но социалния им статус не е добър и почти не отопляват, да не казвам хич.

Гледах предаване на мисия моя дом, където изолират тераса и полагат грунд, 2 см фибран и армирана замазка 4см. Аз искам да направя нещо подобно. Искам да разбия и съществуващите теракоти и мрамори. Искам всичките подове да излязат на едно ниво също. Те сега са на едно ниво. Въпросите ми са няколко.

- Като изкъртя пода, как да го заравня ?
- Необходимо ли е за вътрешни стаи да се следва горепосочената технология или има някоя по-евтина и достатъчно качествена?

Потребителски аватар
maistor_m
начинаещ
Мнения: 21
Регистриран: пет дек 28, 2012 1:27 pm

Мнение от maistor_m » ср мар 27, 2013 5:58 pm

Здравейте,
При изкъртването на пода, ако няма големи неравности в можете директно да положите XPSa и след това да направите армирана замазка, която да е поне 4-5 сантиметра. По този начин намалявате риска от напукване на фугите около плочите, които евентуално ще поставите след това. Ако пък искате да има ламинат, то по този начин бихте се справили с големите вибрации и движения при вървене.
Ако възникнат по-големи неравности можете да ги запълните с ремонтен строителен разтвор, какъвто например е ТЕРАФЛЕКС® СТРОИТЕЛНО ЛЕПИЛО http://marisanbg.com/bg/teraflex-stroitelno-lepilo/page/275 и след това да извършите полагането на топлоизолацията. За повече информация можете да прочетете следната статия: http://marisanbg.com/bg/podgotovka-na-osnovata-za-polagane-na-keramichni-pokritiya-neynoto-izravnyavane-i-grundirane/page/513/tipid/94#.UVLJuze3SW8
2 см са крайно недостатъчни за топлоизолиране на плочата на терасата. Дебелината на топлоизолацията трябва да е най-малко 4-6 см. Важно е да бъде изолирана като от горната страна на плочата, така и от долната и всички бордове – така че да не се образуват топлинни мостове. За вътрешните стаи не е задължително да поставяте топлоизолация, но ако разликите в нивата на балкона и на пода в стаите ви пречи и искате да ги изравните – трябва да повдигнате пода – дали с XPS и замазка или само със замазка.


Отговори