стиропор зад кухнята

Разновидности, материали, технологии

Потребителски аватар
il_1984
начинаещ
Мнения: 2
Регистриран: съб яну 02, 2016 6:34 pm

стиропор зад кухнята

Мнение от il_1984 » съб яну 02, 2016 6:44 pm

Здравейте, правя ремонт на панелен апартамент, изолирахме и поизправихме стените с гипсокартон и вата, съответно и таваните, подовете с фибран, остана една стена на която ще е кухнята за вграждане или както се казва, поради липсата на см. сложихме 2 см стиропор на тази стена за да е изолирана уж и тя, сега обаче е ред за кухнята и се замислих дали това няма да е проблем за нагряването от фурната и другите ел.уреди и контакти, дали не може лесно да пламне или разтопи.
Та да знам да сабарям ли стиропора и да слагам гипсокартон на лепене за да поизправим стената, или да го сложа само където ще е фурната а конзолите за контакти да залепя и позапълня добре отстрани с лепило, ще има и микровълнова за вграждане и миялна машина, за тях дали има риск.
надявам се да ми помогнете, БЛАГОДАРЯ !

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 632
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » вт яну 05, 2016 10:24 pm

Язвата вероятно ще е зад фурната на печката. Добре ще е да поставите гипс картон върху стиропора, тогава няма да е опасно. Гипс картона дава все пак някаква изолация и стиропора няма да се нагрява толкова много, че да се стопи.Най-безопасно ще е ако положите пожаро устойчив гипс картон - червения. Имайте предвид, че той е по-скъп, по-тежък и по-труден за обработване, но е много по-добър като качество. Нали затова е противопожарен!

Потребителски аватар
il_1984
начинаещ
Мнения: 2
Регистриран: съб яну 02, 2016 6:34 pm

Мнение от il_1984 » ср яну 06, 2016 12:23 am

По принцип е замрежен с циментова шпакловка, после гипсова и боя, мисля си в шкафа като го монтират да сложа вътре гипскартон на дъното ако липсва плоскост и от онова предпазното фолио дето го слагат покрай печките на дърва,така като се замисля може и гипсофазет, благодаря за мнението.

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 632
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » ср яну 06, 2016 5:09 pm

il_1984 написа:По принцип е замрежен с циментова шпакловка, после гипсова и боя, мисля си в шкафа като го монтират да сложа вътре гипскартон на дъното ако липсва плоскост и от онова предпазното фолио дето го слагат покрай печките на дърва,така като се замисля може и гипсофазет, благодаря за мнението.
Това, което сте намислили може да го направите, но го сложете от задната страна на шкафа, защото ако го сложите на гърба отвътре, ако имате чекмеджета в същото място, има вероятност да попречи на чекмеджето (чекмеджетата) и няма да можете да ги затворите.

Отговори