Вътрешна изолация на къща

Разновидности, материали, технологии

Потребителски аватар
DobMar
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: вт сеп 05, 2017 8:13 pm

Вътрешна изолация на къща

Мнение от DobMar » вт сеп 05, 2017 8:20 pm

Здравейте. Няма възможност да се сложи външна, затова ще се слага вътрешна. Четох, гледах, консултирах се, но все пак искам да разбера следното. Отоплението ще е на климатици. Ще се слага на всички външни стени и тавана. Спрял съм се на варианта: Каменна вата + гипсокартон + паробариера. Дебелината на всичко трябва да бъде до 6.5см. Според вас има ли по-добър вариант от този и ако може да ми кажете средни цени на труд + материали. В момента имам 3 оферти които варират в големи граници, затова ако може да кажете тъй като съм тотално объркан. Труд + материали => 20 - 35 лева на квадратен метър при еднакви материали (магазина в близост до обекта). Благодаря предварително за споделеното мнение.

Потребителски аватар
limo052
любител
Мнения: 94
Регистриран: ср мар 24, 2010 6:54 pm

Мнение от limo052 » ср сеп 06, 2017 8:01 am

това е точния вариант ,но максимум до 2 години трябва да се направи и външна изолация,А иначе гипсокартон с каменна вата 50-60 кг./м3,паробариера и цялостна шпакловка минимума е 35 лв/м2 даже се правят стените с двоен картон още 8 лв/м2.
Строителни услуги от алпинисти и на скеле,гипсокартон и други тел. за контакти 0898527222-Стилиян Йовев

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 632
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » ср сеп 06, 2017 8:03 am

Няма по-добър вариант от този, на който сте се спрели. Това е възможно най-доброто решение за изолиране на къщата.
Не зная каква е къщата и на колко етажа е, но ако е до три етажа, защо не опитате сам да си направите изолацията? Взимате скеле под наем или след като разберете стойността на наема може да решите да си купите скеле, което винаги ще Ви е от полза, и когато колкото можете си сложете изолацията. Както сте чели за видовете изолация, така ще намерите и начин за поставянето и.
Да не говорим, че става дума за вътрешна изолация, а не за външна. Говоря за скеле с височина до 2 - 2,5 м, което не е толкова скъпо. Цената му варира в зависимост от магазините, до 200 - 250 лв. Един ден ще направите едната стая, след известно време - следващата и така, докато направите всичките.
Високата цена за монтажа на този тип изолация се дължи на факта, че не всеки може да издържи на фините прашни частици от ватата. Аз например, колкото пъти съм полагал тази вата, толкова пъти съм се съсипвал от кашлица, която ме е докарвала до повръщане, извинявайте за израза, но такава е истината.
За по-малко от 20 лв на кв. м. едва ли ще намерите хора, но като сам прецените. Успех!

Отговори