шумоизолация
- niki_end_eli
- начинаещ
- Регистриран: пет май 01, 2009 6:23 pm
шумоизолация
Здравейте на всички, имам доста шумни съседи на едната ми стена в хола.Искам да попитам ако сложа фибран на стената,ще намали ли поне малко шума.Благодаря предварително!
- nikolai videv
- начинаещ
- Регистриран: нед май 31, 2009 1:55 pm
stop shum :)
За каменната вата знам,но неискам да правя стена от гипсо картон.Само заради това не ми се слага вата.Някакъв друг вариант няма ли?С картона ми се стеснява много стаята.
И аз имам същото питане. Съседите от едната ни страна често се събират и както е известно след 10 часа все едно са у нас. Чудя се може ли да се сложи шумоизолация само на едната стена и каква трябва да бъде, за да има ефект? а поставянето само на една стена няма ли да предизвика някаква акустика от другите страни? И трябва ли непременно да има преградна стена? Че то при нас направихме ремонт преди няколко години, та да мине с по-малко поражения? 

Монтирането само на минерална вата не е достатъчно, за да се елиминира шума. Материали от рода на стиропор и фибран само могат да увеличат кънтенето в помещението. Трябва нещо с голяма плътност.
Последно попаднах на каучукова мембрана 1 см. , с плътност над 700 кг/м3
... увериха ме че е добро попадение. Ще Ви държа в течение след като разузная за цена и какъв и е случая
Ако някои е ползвал такава мембрана нека да сподели, ще е от голям
Последно попаднах на каучукова мембрана 1 см. , с плътност над 700 кг/м3

Ако някои е ползвал такава мембрана нека да сподели, ще е от голям

- милазвездица
- начинаещ
- Регистриран: ср мар 27, 2013 11:37 am
ЕТ- ХАМИ се занимава с проектиране, доставка и монтаж на звукоизолационни системи.
Колеги - нека се уточним какво Ви трябва
шумо изолация за ударен шум, който е с ниска честота (ходене на човек) или шумо изолация за акустичен шум (прахосмукачка)
В единят вариант трябва да се опитате да изолирате подовата Ви настилка от конструкцията и там Ви трябва материал с висока плътност. Продават се такива материали на френски производител СОПРЕМА. Но трябва да имате и познания все пак. Примерно ако сте с ламинат се поставят ивици между паркета и стената на всички стени. Така докато ходите звуковата вълна се разпростира само в настилака и не се предава на конструкцията.
От гледна точка на акустична изолация най-доброто решение е ако редувате различни материали (aps мемори пяня,aps мемори пяна) или простичко сандвич панел. Само вата или само гипс картон не е решение. ТЕ ПОГЛЪЩАТ РАЗЛИЧНИ ЧЕСТОТИ. За целта добро и лесно решение е корк. И пак има изолации на битумнна основа която се поставя между гипсът и конструкцията. ОСОБЕНО АКО ВСИЧКИ ВИ КАЗВАТ КОЛКО Е ХУБАВО С МЕТАЛНИ ШИНИ. Те са ной-добрият проводник за звуковите вълни.
И последно от практиката - В софия съм влизал в лабораторията на НИСИ за звукови имервания. Колеги там стените не са УСПОРЕДНИ. Много е елементарно но по този начин вълните достигат до всяка точка по различно време и това довежда до взаимното им успокоение. Не Ви давам съвет да си направите стаята на преправилен геометричен обект - споделям какво съм виядл и чул. т.е. почти нищо не се чува в такава камера, налага се да викаш за да те чуят. http://www.soundproofingbg.com/
Колеги - нека се уточним какво Ви трябва
шумо изолация за ударен шум, който е с ниска честота (ходене на човек) или шумо изолация за акустичен шум (прахосмукачка)
В единят вариант трябва да се опитате да изолирате подовата Ви настилка от конструкцията и там Ви трябва материал с висока плътност. Продават се такива материали на френски производител СОПРЕМА. Но трябва да имате и познания все пак. Примерно ако сте с ламинат се поставят ивици между паркета и стената на всички стени. Така докато ходите звуковата вълна се разпростира само в настилака и не се предава на конструкцията.
От гледна точка на акустична изолация най-доброто решение е ако редувате различни материали (aps мемори пяня,aps мемори пяна) или простичко сандвич панел. Само вата или само гипс картон не е решение. ТЕ ПОГЛЪЩАТ РАЗЛИЧНИ ЧЕСТОТИ. За целта добро и лесно решение е корк. И пак има изолации на битумнна основа която се поставя между гипсът и конструкцията. ОСОБЕНО АКО ВСИЧКИ ВИ КАЗВАТ КОЛКО Е ХУБАВО С МЕТАЛНИ ШИНИ. Те са ной-добрият проводник за звуковите вълни.
И последно от практиката - В софия съм влизал в лабораторията на НИСИ за звукови имервания. Колеги там стените не са УСПОРЕДНИ. Много е елементарно но по този начин вълните достигат до всяка точка по различно време и това довежда до взаимното им успокоение. Не Ви давам съвет да си направите стаята на преправилен геометричен обект - споделям какво съм виядл и чул. т.е. почти нищо не се чува в такава камера, налага се да викаш за да те чуят. http://www.soundproofingbg.com/