Здравейте,
Имам 2 спешни въпроса, ще съм ви благодарен ако споделите опита си с мен!
1/ Искам да обединя спалня с тераса в една голяма стая, проблемът ми е, че терасата на горния етаж дори не е остъклена. Не се притеснявам от хидроизолацията, а от студената плоча, по която неминуемо ще избие много вода през зимата. Как да се оправя с този проблем?
2/ Моята баня е протекла на съседите отдолу вероятно в областта на ваната. Какво да предприема - тотално къртене и полагане на плочки или може да се измисли и друго нещо?
Поздрави
Обединяване на тераса и спалня?
Залепихме най-най обикновен стириопор, 5см., залепихме го с най-обикновен теракол, после му се слагат едни пластмасови дюбели за по-здраво захващане, после рабица и замазка. Само на тавана на терасата го лепихме, той си е отделен от тавана на останалото помещение с нещо като арка (ама и да не беше пак нямаше да слагаме на останалата част от тавана). Ако при вас сте бутнали тази арка и се притеснявате, че ще ви се получи ръб на тавана, не се притеснявайте, няма да е грозно, пък и се продават едни декоративни стериопорени нещо като первази в Практикер и Бриколаж, може да се сложат за по-плавно и красиво преминаване от едното ниво на другото. Ние използвахме едно такова извито, защото ни мързеше да изправяме един ръб, добре стана - ето снимки:
това по средата, плавно извитото, по-бялото е от стериопор:

ето как става като се измаже и боядиса:

това по средата, плавно извитото, по-бялото е от стериопор:

ето как става като се измаже и боядиса:

ПРАВЯ СТРАШЕН РЕМОНТ !!!