как да направя от външни вътршни стълби

Добри идеи за сръчни майстори

Потребителски аватар
valchev_82
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: пон юли 01, 2013 3:32 pm

как да направя от външни вътршни стълби

Мнение от valchev_82 » пон юли 01, 2013 3:46 pm

ЗДРАВЕЙ ТЕ!!! наскоро си купих къща на два етажа като за вторият етаж стълбите са външни а аз искам да ги направя вътрешни но нямам идея как ще стане това.моля някой ако е правил такива стълби да ми помогне благодаря предварително.забравих да кажа за къщата че е селски тип и е стара.

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 615
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » съб окт 19, 2013 4:46 am

Зависи от много фактори! Има ли достатъчно място от вътре за вътрешни стълби? Къщата макар че е стара има под, който е от гредоред ( кара таван) или е бетонна плоча. Това също има огромно значение. Самият Вие трябва да сте наясно със самият себе си какви стълби искате - вити или прави. Всеки един модел си има своите предимства и недостатъци, но и при двата модела ще трябва да се пробие плочата или кара тавана, а тази "безпрашна и безшумна" дейност първоначално ще ослаби плочата, от там и цялата къща. От това следва извода, че трябва да се избере този модел стълби, които ще изпълняват ролята и на опора на плочата (кара тавана).
Вторият вариант, който предполагам, че за Вас ще е по-лесен е да покриете външните стълби с някакъв вид конструкция, която може да е от типа на PVC дограма, винкелова конструкция (Която в моите очи не е най-красивата конструкция) или някакъв друг тип. Всичко е много относително - желания, финансови възможности, индивидуални възгледи и много други причини, които да окрилят или да помрачат идеята Ви за съответното стълбище.

Потребителски аватар
nikolovvd
любител
Мнения: 53
Регистриран: ср авг 28, 2013 3:55 pm

Мнение от nikolovvd » пон окт 21, 2013 2:55 pm

Като човек допуснал грешката първо да се нанесе в къща, а в последствие да прави основен ремонт, Ви препоръчвам да се консултирате със строителен инженер. Може да се окаже по-удачно да махнете гредореда/тавана и да излеете плоча, съобразена с желанието Ви за стълба. На практика дали ще направите отвор за стълба в тавана или ще махнете целия каратаван няма никакво значение от гледна точка на мръсотията. Много е вероятно дюшемето да се е разскърцало и да поддава.
По съвсем друг начин стои въпросът, ако сте решили и/или много държите да запазите автентичния вид на къщата.

Потребителски аватар
ivanjordanov78
начинаещ
Мнения: 20
Регистриран: вт фев 04, 2014 6:12 pm

Мнение от ivanjordanov78 » вт фев 04, 2014 6:31 pm

Консултацията със строителния инженер е задължителна още преди закупуването на къщата. Поне аз така мисля. Това си е сериозна операция и няма да е лесно за "направи си сам".

Отговори