Безредието в банята

Тук може да обсъждате всичко, извън темата на останалите секции, стига то да не противоречи на правилата на форума
Потребителски аватар
hideboom
начинаещ
Мнения: 9
Регистриран: ср окт 27, 2021 3:43 pm

Безредието в банята

Мнение от hideboom » вт дек 07, 2021 1:06 pm

Обичате банята ви да е подредена и винаги чиста? Често обаче се получава така, че там имаме прекалено много предмети, които създават хаос и усещане за неподредено помещение.

Ето кои са най, често срещаните грешки, които правят банята ни да изглежда неподредена и разхвърляна.

1. Твърде много кърпи

Изпраните и обезцветени кърпи за баня могат да заемат голямо място в банята. Сортирайте редовно и пазете само по няколко кърпи за всеки член на семейството и един или два комплекта текстил за гости. Неизползваемите кърпи преместете в гаража или предайте в приютите за животни, за рециклиране и т.н. Така не само ще освободите пространство, но и винаги ще имате добре подредена баня.

2. Детски играчки

Може да е трудно да се поддържа ред в семейна баня, особено ако трябва да къпете малки деца (в компанията на любимите си играчки, разбира се). Ако обаче банята е препълнена с играчки, може да е време да ограничите броя на играчките. Поставете всички играчки в малка, проветрива кутия или мрежа, за да поддържате помещението винаги в подходящия ред.

3. Мини флакони

Малки бутилки гел или шампоан, безплатни мостри и подаръци от хотели бързо заемат ценно място на рафта и чекмеджетата за баня. Оставете само един комплект бутилки за многократна употреба, използвайте останалите, когато са налични, не съхранявайте за бъдеща употреба.

4. Почистващи продукти

Ако шкафът под мивката е задръстен с препарати и парцали, може да е време да ги подредите, за да освободите място. Разбира се, полезно е да имате под ръка няколко седмични почистващи продукта, като например почистване на водопроводни инсталации и огледала. Всичко останало може да се съхранява в килера, дрешника или под кухненската мивка и просто да се внесе в банята, ако е необходимо.

5. Стара козметика

Ако имате рафт или чекмедже в банята си, пълни с червила,https://parfium.bg/grim/spirala,пудра, козметични моливи и четки за грим с неопределен срок, време е да преразгледате и да се отървете от всичко, което е останало неизползвано твърде дълго време. Тези артикули не само заемат ценно място, но и може да не са много здравословни: старата козметика размножава патогенни бактерии. Ако не сте използвали продукта през последните няколко месеца, извадете го от банята или го изхвърлете. Влажната среда за баня не е най-доброто място за съхранение на козметика, особено продукти за грижа за кожата. Така че, ако в спалнята ви има тоалетка, това все пак е по-доброто място.

6. Допълнителни буркани

Рафтовете в банята задръстени ли са с неподходящи продукти, дублиращи се бутилки шампоан или гел? Погледнете съдържанието на шкафовете за баня и се запитайте дали те наистина са необходими, или съдържанието на бутилките вероятно ще се развали, преди да ги изразходвате.

7. Стари лекарства

Комплектът за първа помощ е незаменим предмет на домакинството, който често се съхранява в банята. Но от колко време проверявате съдържанието? Прегледайте аптечката и отстранете всичко, което е било отворено за известно време, проверете срока на годност. Всички лекарства с изтекъл срок на годност трябва да се изхвърлят безопасно, а остатъците трябва да се съхраняват високо и в идеалния случай в заключен шкаф или кутия, недостъпни за деца.
информация от https://topnovini.net/

Отговори