Здравейте. В града имаме само един майстор. От вече 2 месеца не отговаря на тел. Нов съм е нещата моля за помощ.
Дилемата е следната. Хол и кухня в едно 30 кв. Искам да сложа 25 кв подово отопление. Без фибран
отдолу (на първия етаж са нашите аз съм на 2рия.) Искам и на тях да помогна малко ;д
Правилно ли е следната последователност. Специални тръби се слагат на пода с Железна решетка най тънката и се връзват тръбите с тел. На 15-20 см 5-8 см замазка.
От камината се връзват началото с топлата вода и края на трръбата се свързва отново в камината.
Другият въпрос е дали ще е достатъчно за отопление? Ще има или само плочки или плочки с ламинат.
Как се изчислява колко kW е подовото. Според дължината на тръбите ли?
Изграждане водно подово отопление?
- posveteniat
- начинаещ
- Регистриран: чет апр 02, 2020 9:33 pm
Re: Изграждане водно подово отопление?
Така, както го описвате сте на правилния път. Направи ми впечатление, че заради родителите, които са отдолу не искате да полагате фибран. Добре, няма да слагате изолация, а дали ще има резултат? Според законите на физиката топлият въздух е по-лек от студения. И съгласно тези закони, тавана ще им е топъл, но това едва ли ще бъде от полза за тях, освен този факт има още една причина: ако не сложите изолация на пода ще имате големи загуби на топлина, т.е. камината ще работи "на макс", а у Вас няма да е толкова топло.
На третия въпрос: колкото по-нагъсто наредите тръбите, толкова по-добро отопление ще имате. И след въпроса - въпрос, но този път от мен. Като ще полагате подово отопление само в хола, който е комбиниран с кухня, къде ще сложите камината? Самата камина има собствено излъчване на топлина, която може би ще покрие площта от 30 кв. м. Ако имате намерение след време да отоплявате и други помещения или да монтирате комбиниран бойлер, който се подгрява както на ток, така и с топлата вода от отоплителната инсталация, препоръчително е да си инсталирате колектор, а за да придобие красив - "търговски" вид е добре да бъде в колекторна кутия.
Като цяло има още много "дреболии", които трябва да закупите и монтирате към инсталацията, но за да мога да Ви бъда по-полезен имам нужда от чертеж или скица на помещенията, както и мястото, където ще стои камината.
Отдолу имам телефонен номер на който може да ми се обадите, ако мислите, че ще успея да Ви помогна.
На третия въпрос: колкото по-нагъсто наредите тръбите, толкова по-добро отопление ще имате. И след въпроса - въпрос, но този път от мен. Като ще полагате подово отопление само в хола, който е комбиниран с кухня, къде ще сложите камината? Самата камина има собствено излъчване на топлина, която може би ще покрие площта от 30 кв. м. Ако имате намерение след време да отоплявате и други помещения или да монтирате комбиниран бойлер, който се подгрява както на ток, така и с топлата вода от отоплителната инсталация, препоръчително е да си инсталирате колектор, а за да придобие красив - "търговски" вид е добре да бъде в колекторна кутия.
Като цяло има още много "дреболии", които трябва да закупите и монтирате към инсталацията, но за да мога да Ви бъда по-полезен имам нужда от чертеж или скица на помещенията, както и мястото, където ще стои камината.
Отдолу имам телефонен номер на който може да ми се обадите, ако мислите, че ще успея да Ви помогна.
В и К ремонти 0898370236