фибран по стените
- plamenpanajotov
- начинаещ
- Регистриран: чет фев 14, 2008 9:32 am
фибран по стените
знае ли някои дали мога да слагам фибран върху гипс картон които е лепен на тухла с гипсови кюфтета после дюбели мрежа и шпакловка естествено.Каква дебелина ще ми е достатьчна при условие че имам външна изолациа
Re: фибран по стените
2 см ти е достатачно, тои и картона е няква изолация
- maistor Slavi
- специалист
- Регистриран: съб май 10, 2008 9:52 am
Няма да имаш проблем да залепиш Фибран върху самия гипскартон, но не виждам защо да го правиш. Все пак ако имаш някакъв проблем с топлоизолацията или студени стени постави нещо което ще диша - фибрана не е най-подходящ материал във случея. Вярно има много добри характеристики, но се използва най вече за външно изолиране на приземни етажи и мазета.
Може да се окаже че поставяйки го, ща ти излезне друг проблем - влагата.
Може да се окаже че поставяйки го, ща ти излезне друг проблем - влагата.
- plamenpanajotov
- начинаещ
- Регистриран: чет фев 14, 2008 9:32 am
fibran stena
много благодаря за отговорите и реших да сменя стратегията да напражя конструкция вата и гипскартон отгоре само на външните стени отвътре стените които са към стаитемисля да ги оставя да акумулират и регулират влажността
- maistor Slavi
- специалист
- Регистриран: съб май 10, 2008 9:52 am
Според мен решението е в по честото проветряванеmeybul написа:Ами искам да попитам!
Понеже сега правим на дъщеря ми стаята и налепихме фибран от вътрешната страна на стената, но чета тук за влагата.... Сега при свършен факт какво може да се направи...? Ако някой има отговор да каже!

Ако има от каде да диша съответното помещение не би трябвало да имате проблем с влагата

Само да питам. Каква изолация е гипсокартона,че ми стана интересно? А доста картон съм монтирал.Златко написа:2 см ти е достатачно, тои и картона е няква изолация
- nayden_popov
- начинаещ
- Регистриран: ср сеп 19, 2012 5:49 pm
Според мен няма смисъл про това положение да лепиш фибран. Пък и съм чувал, че фибрана задържа влагата.plamenpanajotov написа:знае ли някои дали мога да слагам фибран върху гипс картон които е лепен на тухла с гипсови кюфтета после дюбели мрежа и шпакловка естествено.Каква дебелина ще ми е достатьчна при условие че имам външна изолациа
- dani_hristov
- начинаещ
- Регистриран: пон окт 01, 2012 6:40 pm
zaxari_, самият гипсокартон не е кой знае каква изолация. Ефекта се получва от факта, че гипскартона са монтира на някакво разстояние "Х" от стената или чрез лепене, или чрез конструкция - метална или дървена. Разстоянието между зиданата стена и декоративната стена от гипскартон остава с въздушна възглавница, а въздуха е добър термоизолатор, особено когато не се движи, т.е., няма въздушно течение.
Последна промяна от tmilanov на пет май 24, 2013 7:33 am, променено общо 1 път.
В и К ремонти 0898370236

фибран
От парното зимата над радиаторите по стените и тавана се образувал конденз, после става черно. Стената е гладка, боядисването на това черно е трудно.
Вярно ли е, че поставянето на 2см фибран отвътре ще премахне конденза?
Има ли по-тънък фибран и въобще изолация ли е единственото решение?

Вярно ли е, че поставянето на 2см фибран отвътре ще премахне конденза?
Има ли по-тънък фибран и въобще изолация ли е единственото решение?