котле ГАЛАН ток
Три фазно котле
Доколкото знам има трифазни 6 KW. Разликата между 5 и 6 не е много голяма и така ще имаш резервна мощност за бойлер или друго.
- ivofordivo
- начинаещ
- Регистриран: чет ное 13, 2008 11:45 pm
Re: галан
Монтирайте го сам не е много сложно! има упътване на http://www.galan.ru само си вземи от някаде автоматика и не използвайте никакви поцинковани тръби.
Re: галан очаг 6кВ
пратих ти и- мейл с въпроси, разкажи ми повече ,мерсиRadi_i написа:галаните могат да работят на отворена система даже ако инсталацията е стария тип техелман могат да работят и без помпа.Също така може да работят и с вода но съпротивлението и трябва да е над 1300ома но антифриз не може да се сипва всякакъв а трябва да е на пропилен гликолова основа и то не концентрат
а се разрежда до необходимото съпротивление.а 6кВ е към 500лв и управление към 200лв(електронно) може и механично но така или иначе трябва да има контактор и предпазител така че цената е горе долу все тая.виж по подробно на руснаците в сайта ако разбираш руски де
- m.konsulov
- начинаещ
- Регистриран: съб яну 16, 2010 7:10 pm
- ivofordivo
- начинаещ
- Регистриран: чет ное 13, 2008 11:45 pm
galan
течноста е вода с сол.т.е солена вода.слагаш сол в водата докато постигнеш нужните параметри-при точно определени градуси ,точна сила на тока в ампери.мери се на кабела по Фаза с Ампер клещи или монитиран амперметър.последователно на кабела по фаза на консуматора.
Интересува ме какви са тия конвектори с вода(електролит).Къде ги има,какво представляват,мощност,размери,цени,колко течност събират и.т.н.Стигнах до заключението,че течността в с-мата трябва да е колкото може по-малко.Така ли е?banov написа:V momenta za edin apartament 80 kvadrata polzvam 12 litra elektrolit s konvektori ,a s radiatorite minalata godina 50 litra elektrolit.
Колегата Krasimir_01 e прав.Сега на тия температури(-4-+2),не може да стопли с 40градуса на водата,а като се нагласи на 60 градуса,вече не работи 1към 2,а10часа почива,14ч. работи!...Ами на 70градуса?..krasimir_01 написа: 2.За да има работа от 8ч на денонощие говорим за за съотношение работа
почивка 1към 2 при какви градуси може би 40градусана течността
досега го докарваме защото и на вън е топло но когато стане студено и ще трябва да се повиши температурата 60-65 градуса колко ще харчи?

Когато на вън беше - 18 повиших t до 57 после 58 градуса а в апартамента беше 23,5. Разбира се че ще харчи повече но си е нормално - как да постигнеш тази t от къде да дойде топлината. Ако погледнеш при графиката дадена от производителя сравнена с тенов котел над 60 градуса t на течността икономията започва да намалява. От няколкото месеца експлоатация и от описаните проблеми тук във форума разбрах едно че е много важно когато си изчислявате KW на радиаторите да ги изчислявате за t 50-55 градуса на течността. Това което ви грее е радиатора а не котела. Котела работейки на тази t е икономичен, когато повишите температурата започва да харчи повече. А за количеството на течността не мога за коментирам, защото нямам опит. При мен е около 28-30 литра.
- m.konsulov
- начинаещ
- Регистриран: съб яну 16, 2010 7:10 pm
ПРОБВАЙ ТУК, ХОРАТА СА МНОГО ЛюБЕЗНИ. http://www.atlas-r.com/page.php?n=10058&SiteID=387&view_id=10058batslav написа:От В.Търново съм.Към коя фирма да се обърна за монтаж на котле "галан".Благодаря.

Галан
Petermar,как промиваш "основно" системата?Може би,си мисля,че ръждата(от старите радиатори) оказва влияние на гъстотата на течността? Сега при минусовите т-ри как ти "гори"?Или по-скоро - колко?И какви са ти радиаторите(като тип и като мощност)?Аз го докарах на27А при60градуса,в стаите по-вече от 20гр.не става,но разхода не пада под 3,5-4кв.при температура под нулата навън.Мисля,че си просто късметлия

- jasen penev
- начинаещ
- Регистриран: чет яну 21, 2010 1:41 pm
Специфичното съпротивление на електролита трябва да е около 3000 ом.см според производителите.Тогава при пускане на котлето и температура на водата 15 гр. има таблица,в която е описано какъв ток трябва да тече по фазите при различните котлета.Тоест,чрез измерване на тока разбираш кога е правилна пропорцията в електролита и спец.съпр. е около 3000 ом.см. Процедурата и таблицата можеш да намериш на http://www.aldimagroup.com в ръководството на котлите.Има и вариянт да се купи готов електролит или някой,които го е правил да ти помогне,ако ти е сложно така.