Проблем с пелетна камина Prity PLW 13

Отоплителни уреди, инсталации, камини
Потребителски аватар
basket_baby
начинаещ
Мнения: 8
Регистриран: пон дек 11, 2017 11:30 am

Мнение от basket_baby » чет яну 04, 2018 10:30 pm

Здравейте,
Благодаря за изчерпателния отговор! Очевидно сте добре запознат с камината. Сервизният техник е променил точно тези настройки за подаване на пелетите и за вентилатора. Две седмици по-късно, след промените няма проблеми. Майка почиства печката. Тези “стъргалки”, за които говорите отгоре ли се намират? Ако са те, майка ги почиства, но този сервизен отвор мисля,че не го отваря. И не знам дали ще може да го почиства. Жената е на 64г. :) Надявам се да няма повече проблеми тази година с шнека след промяната на настройките. Още веднъж благодаря за отговора Ви. Ако имам някакви въпроси ще се обърна към Вас!
Успешна Нова Година!

Потребителски аватар
Весела
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: пет ное 23, 2018 5:46 pm

Мнение от Весела » пет ное 23, 2018 6:02 pm

Здравейте всички участници във форума! От края на септември и ние се отопляваме на пелети, нашата камина е марка "Лили"(2017 г). Прави същите проблеми с шнека, каквито описвате и по същия начин техниците се опитваха да ни убедят, че това е от пелетите. Отначало допуснахме подобна възможност. Сменихме вече 6 вида пелети и проблемът продължава. Същите тези пелети при други хора горят без проблем. Явно това е практика и политика на всеки производител - категорично да отрича, че е възможно в самата печка да има проблем. Мигар е реално да се мисли, че само ние, от 6 вида пелети, все улучваме проблемни, а другите хора от раз попадат на супер качествени? За връщане или замяна не дават да се издума. Дали сме общо 5000 лв. (без да смятаме купените пелети) и предстои да стоим на студено през зимата. Отделно ядовете и главоболията. Ако бяхме в нормална страна, щяха не само да ни върнат парите, но и да ни платят неустойки за "хубавите" преживявания, които ни сервираха.

Потребителски аватар
basket_baby
начинаещ
Мнения: 8
Регистриран: пон дек 11, 2017 11:30 am

Мнение от basket_baby » съб ное 24, 2018 12:35 pm

Здравей Весела,
След като ми направиха настройките почти на края на зимата отново печката направи същия проблем. Борих се най-малкото тази печка да се изпрати в сервиз да се поправи. След дълго чакане (цяло лято) дойдоха и взеха печката. Казаха,че ще я заменят или поправят. След повече от месец и няколко дни преди студа донесоха печка на майка. Според нея и техника печката е заменена с чисто нова,което много ме учуди, но бях и много доволна от това. Всички знаем как е в България с тези гаранции. Аз бях с пелети Трон, които са хвалени от всички. Когато майсторът дойде да слага новата печка казал на майка, че тези пелети Трон не били за печки, а за котли и може би от тях се е развалила. Сега майка е взела други пелети,които той е одобрил. Дано да няма проблеми. А съветът ми към теб е да се бориш докрай с продавачите и да си остояваш правата. И да се надяваш да им писне и да ви дадат нова печка. Аз писах имейли директно до производителя, докато ми обърнат сериозно внимание. Успех!

Потребителски аватар
maria_br
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: нед яну 26, 2020 11:41 pm

Re: Проблем с пелетна камина Prity PLW 13

Мнение от maria_br » нед яну 26, 2020 11:53 pm

Здравейте и ние имаме проблем с камина Прити PLW13 от днес помпата не върти постоянно включва се за секунди и така докато не изпиши грешка Превишена темперетура.За жалост наблизо няма техник на който да се обадим.Моля някой за съвет или някой който може да ни помогне,от град Гоце Делчев съм общ.Благоевград

Отговори