Проблем с циркулационна помпа локално парно на газ

Отоплителни уреди, инсталации, камини
Потребителски аватар
rozaspirova
начинаещ
Мнения: 2
Регистриран: пон яну 21, 2019 7:29 pm

Проблем с циркулационна помпа локално парно на газ

Мнение от rozaspirova » пон яну 21, 2019 7:43 pm

Здравейте, имам нужда от помош.
Живея в къща с газово парно и бойлер, които не сме правили ние, а така я купихме преди около 5 месеца. До месец декември парното работеше супер. В края на декември изгоря циркулационната помпа. Извикахме специалист, смени я уж със същата и оттогава започнаха драмите...
Grundfos Uper 25-40 2 w 130P - това е модела на помпата.
Значи когато включим радиаторите на 2, 3 и 4 етаж - общо 11 радиатора и изчезва парното на 1 етаж - обшо 4 радиатора. От програматора когато зададем да поддържа температура от 23 градуса и продължава да поддържа 21 градуса, но температурата на бойлера се покачва до 70 градуса /настроен е на 55/. Когато изключим парното на горните егажи се появява топло на ет.1, но това е до момента, в който пуснем парното нагоре... тогава всичко обратно изтива. Ясно ми е, че циркулацията не е добра и затова прави всичките мизерии, но какво мога да направя. тръбите на радиаторите, които изтиват тръгват от котела, въртят през ТАВАНА на един гараж и се спускат обратно във въпросния апартамент. Трите радиатора са вързани последователно.
1. живеем в германия. майсторък, който е монтирал помпата щял евентуално да мине до края на седмицата... тоест едни хора долу мръзнат като кучета.
2. майсторът твърди, че това е единствения модел помпа, която може да се монтира на нашето котле. Котлето е Logamax plus GB142.
3. не мога да намеря степени на тази помпа. единствено обезвъздушител има.
4. затваряхме наполовина връщащата тръба на малките радиатори, но няма ефект.
Моля за съвет... Направо съм в безизходица. Да, знам, че трябва да си извикам майстор, но тук не е толкова просто.
Благодаря на всички, които ми пишат предварително.

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 660
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » пон яну 21, 2019 9:22 pm

Вероятно някъде има погрешно свързване, но да си говорим "наизуст" просто нищо няма да постигнем. Имам колега, който освен В и К разбира и от парно. Най-доброто, което мога да направя е да Ви дам телефона, а дали ще се разберете вече е въпрос на отношение между Вас и него. Телефонът му е: +359888759559. Името му е Константин Тодоров, а моето име е Тодор Миланов - +359898370236.

Потребителски аватар
rozaspirova
начинаещ
Мнения: 2
Регистриран: пон яну 21, 2019 7:29 pm

Мнение от rozaspirova » вт яну 22, 2019 8:19 am

tmilanov написа:Вероятно някъде има погрешно свързване, но да си говорим "наизуст" просто нищо няма да постигнем. Имам колега, който освен В и К разбира и от парно. Най-доброто, което мога да направя е да Ви дам телефона, а дали ще се разберете вече е въпрос на отношение между Вас и него. Телефонът му е: +359888759559. Името му е Константин Тодоров, а моето име е Тодор Миланов - +359898370236.
Проблемът е, че не живея в България, а в Германия, където е и проблемът с въпросната помпа. При всички случаи ще е доста трудно/скъпо да доведа майстор от България за да помогне.
затова и пиша тук... ако някой може да даде идея или поне да ми отговори на въпроса дали майсторът тук ми пробутва вафли като ми обяснява, че това е единствената помпа, която работи с този модел котле. На мен ми се струва, че не може да е вярно това... Или пък идея защо точно първия етаж изтива, а не например 4ти, докъдето пътят по всички правила на играта е най-дълъг... Иначе да, трудно е да се диагностицира проблем по интернет, но към момента нямам особен избор. Майсторът тук ще дойде до края на седмицата... майстор от бг трудна работа, но едни хора живеят в ебати студа, а навън в момента е -7...

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 660
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » вт яну 22, 2019 10:45 pm

Да, положението Ви е наистина много лошо, но не бих могъл да помогна докато не видя на място къде, какво и как е монтирано. А както казвате ще Ви излезе доста скъпо да наемете майстор от България за отстраняване на проблем, който може да бъде разрешен от местен специалист. Съчувствам Ви, но за съжаление не мога да помогна.

Отговори