моля за съвет! комин-не дърпа!
- ivofordivo
- начинаещ
- Регистриран: чет ное 13, 2008 11:45 pm
моля за съвет! комин-не дърпа!
значи на последен етаж съм на 5 етажна сграда ,монтирах камина с водна риза в хола но от няколко дни нещо комина не ще да дърпа и се получава задимяване в помещението коминът е ползван една зима .дайте съвет какво да предприема дали е достатъчна дължината на комина 2 метра кюнци +3.5м комин.или някаде сечението е толкова малко че няма дебит 

- ivofordivo
- начинаещ
комин
приятел ме посъветва да пробия дупка за да влезна в главния комин понеже комините по стандарт били малък отвор който преминава в голям.та пробих излезнах в големия основния комин ,но няма кой знае какъв напредък пак си е същото положение.какво да правя да търся ли коминочистач .или да се качвам на покрива и да се пробвам сам да направя нещо.вече съм склонен да изхвърля камината

- ivofordivo
- начинаещ
комин
Открих проблема!Някой от великите майстори си е изпуснал кутията с пирони ,когато са правели покрива. На всичкото отгоре ,тез който са поставяли битомните керемиди незнайно как са изпуснали 2бр в комина .добре че са били от по големите та не са попаднали съвсем навътре, а са се закотвили на нивото на покрива.отстраних ги внимателно с кука и всичко се оправи.само дето си рапробих комина за да стигна до основния.
Re: комин
Станало е като във филма за баш майстора, с бумбето в коминаivofordivo написа:Открих проблема!Някой от великите майстори си е изпуснал кутията с пирони ,когато са правели покрива. На всичкото отгоре ,тез който са поставяли битомните керемиди незнайно как са изпуснали 2бр в комина .добре че са били от по големите та не са попаднали съвсем навътре, а са се закотвили на нивото на покрива.отстраних ги внимателно с кука и всичко се оправи.само дето си рапробих комина за да стигна до основния.

Важното е че си намерил и отстранил проблема

Koминът ви има ли шапка отгореgalena написа:И аз съм на последния пети етаж и от два дена имам ужасен проблем! Пуши ми комина! Почистен е, също така и кюнците. Но си мился че проблемът е във вятъра който фучи от два дена!
Въпросът ми е какво мога да направя допълнително към комина, буквално за да не се връща дима назад заради вятъра?

Шапките предпазват точно при такива условия връщането на пушек. Също така и увеличават тягата

Има най различни видове

Помислете над този вариант