Проблем с токов кръг на ел. инсталация

Осветителни тела,инсталации,идеи
Потребителски аватар
killfat
начинаещ
Мнения: 2
Регистриран: нед окт 18, 2009 3:28 pm

Проблем с токов кръг на ел. инсталация

Мнение от killfat » нед окт 18, 2009 4:08 pm

Здравейте! Понеже не разбирам много от тези неща, ще се постарая да опиша проблема максимално подробно. Та така, проблема е с един токов кръг. Инсталацията е стара, сградата е на около 40-50 години. Към проблемният токов кръг са свързани:бойлер,климатик, и още няколко контакта. Преди година, към него са включвани: климатик,бойлер + дори и още един отоплителен уред. Но последната година, дори при включване на бойлер -3kw + климатик 1.3 kw, мястото където е бушона започва много да нагрява и бушона гори. Пробвахме да сменим цялото гнездо където е бушона+ самия него, но проблема остава. Сега съм сложил автоматичен бушон там, но отново, дори и при ниско натоварване се нагрява и бушона изключва. Дали в следствие на натоварване предишни години самият проводник е заминал? Единственият вариант да се оправи е да се смени ли? Ще трябва ли да се кърти всичко? :shock:

Извинявайте за некомпетентноста ми. Наистина ще съм благодарен ако имате представа как да разрешим проблема :shock:

Прикачил съм снимка на таблото с бушоните...
Изображение

Проблемният е този от ляво на дясно третия.

Потребителски аватар
mil10
начинаещ
Мнения: 30
Регистриран: пон май 11, 2009 11:25 am

Мнение от mil10 » пон окт 19, 2009 6:25 am

Ти на 25А предпазител слагаш боилер и климатик печки и контакти. Нормално е да грее при такова натоварване даже може и да ти се запали ламперията с такива стари бушони :cry: Вземи махни на първо време цялото табло, сложи си ново в дупката без да къртиш или най много да махнеш первазчето и малко да поизрежеш плоскостите.

Сложи си табло с автоматични предпазители с възможно най голям брой който се събере в дупката например 12 или 18 модула дори и да не сложиш всички. Ако като се махне таблото на един бушон идват няколко вериги ги раделяш по отделно. Поне бойлера трябва да е отделно. Ако не се връзва със старите кабели си пусни нова верига за него трипроводен 3х4кв в малък кабелен канал открито по ъглите или ако можеш под ламперията, тогава можеш и дефектнотокова защита да му сложиш.

Потребителски аватар
dr_olele
начинаещ
Мнения: 28
Регистриран: съб сеп 26, 2009 12:53 am

Мнение от dr_olele » пон ное 02, 2009 11:38 pm

нещо се е прецакало в уредите или самия бушон е слаб ( най- лесно става с автоматични предпазители)

Потребителски аватар
killfat
начинаещ
Мнения: 2
Регистриран: нед окт 18, 2009 3:28 pm

Мнение от killfat » съб ное 14, 2009 3:06 am

Така, реших таблото ще го сменям. Размерите му са:дълбочина 3см ;широчина 17.5см ; дължина-31см

Въпросът ми е, има ли готови табла с такива размери, за да може направо да се махне това и да си сложе новото и автоматичните бушони?

Казаха ми че ако се подрежат нагорелите участъци от сегашните проводници и се сложат бушони, които да държат 40 ампера, нагряване няма да има, съответно при това положение и проблем няма?

Сегашните са 25 ампера. Най-много ме интересува има ли готово табло с тези размери, също така колко ще струва таблото+ 6 автоматични прекъсвача?

Благодаря!

Отговори