Проблем с тръба на мръсния канал

Водопровод, канализация
Потребителски аватар
fifko
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: съб яну 12, 2019 11:01 pm

Проблем с тръба на мръсния канал

Мнение от fifko » съб яну 12, 2019 11:05 pm

Здравейте. Преди няколко месеца закупихме последен етаж от 3 етацна кооперация. Преди да сменим ВиК инсталацията, в мазето на комшията от 1-вия етаж се появи теч от мръсния канал, капеше леко. След като сменихме инсталацията теча спря за 4 месеца. Но сега пак се появи , някакъв съвет какво може да е станало ? Ако е пукната тръбата имали друг вариант да се отремонтира или трябва направо да се сменя :cry: :cry:

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 632
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » нед яну 13, 2019 6:41 pm

Най-вероятно тръбата в мазето на съседа Ви е била каменинова, но дали цялата канализация е изградена от каменинови тръби или само в мазето?
Ако е от камениновите тръби, вследствие на "старостта" на инсталацията трябва да се подмени с нови PVC (поливинил хлорид) тръби.
Но, (следва едно голямо "НО") ако сградата е построена с такива тръби, вероятността да се подменя всичко навсякъде е на 100%. Това означава, че освен вертикалният щранг (тръба), която в този случай ще е най-малкия проблем, ще трябва да се сменят и тръбите на вътрешната (малката, битовата) канализация, защото те от своя страна са от ръждясало вече желязо, което е перфорирано на дупки и има изглед на дантела. Кой, кога и как ще се съгласи за пълна подмяна на инсталацията е въпрос с много неизвестни, които вие помежду си трябва да ги решите.
Течът от тези каменинови тръби се случва от спукване на тръбите, а самата каменинова е тръба е от определен вид изпечена глина, която няма никаква еластичност и най-малкото разместване води до пукане, коет неминуемо образува теч.

Отговори