Прокарване на ВиК на таванско помещение

Водопровод, канализация
Потребителски аватар
hawkman
начинаещ
Мнения: 2
Регистриран: нед юли 14, 2019 5:52 pm

Прокарване на ВиК на таванско помещение

Мнение от hawkman » нед юли 14, 2019 6:08 pm

Здравейте интересува ме дали може да се направи .Последен етаж сме в кооперация . Таванското помещение не е над моя апартамент възможно ли е да се направи да има и мръсен канал.Таванското помещение е около 15кв.м.

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 649
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Re: Прокарване на ВиК на таванско помещение

Мнение от tmilanov » пон юли 15, 2019 5:59 pm

hawkman написа:Здравейте интересува ме дали може да се направи .Последен етаж сме в кооперация . Таванското помещение не е над моя апартамент възможно ли е да се направи да има и мръсен канал.Таванското помещение е около 15кв.м.
Не знам как да Ви дам информация при положение, че си говорим образно казано "празни приказки". Това, че помещението не е над Вашето жилище го разбрах, но какво е разстоянието до упоменатото таванско помещение, какъв канал ще искате ( само за мивка или и за тоалетна), дали има наблизо до таванското помещение друга канализация ( която да е от съседните жилища)? Задавате въпрос без да давате по-подробна информация и очаквате компетентен отговор - много трудна задача. Най-добре е да се види от специалист на място, но къде Ви е мястото... само Вие си знаете.
Лично аз, по начина, по който задавате въпроса не мога да Ви дам конкретен отговор. Ако имате някакви, забележете, някакви снимки и чертежи или скици пак щеше да е по-добре от нищото, в което ме пращате.

Потребителски аватар
hawkman
начинаещ
Мнения: 2
Регистриран: нед юли 14, 2019 5:52 pm

Re: Прокарване на ВиК на таванско помещение

Мнение от hawkman » вт юли 16, 2019 2:38 pm

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"tmilanov\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" написа:
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"hawkman\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" написа:Здравейте интересува ме дали може да се направи .Последен етаж сме в кооперация . Таванското помещение не е над моя апартамент възможно ли е да се направи да има и мръсен канал.Таванското помещение е около 15кв.м.
Не знам как да Ви дам информация при положение, че си говорим образно казано \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"празни приказки\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\". Това, че помещението не е над Вашето жилище го разбрах, но какво е разстоянието до упоменатото таванско помещение, какъв канал ще искате ( само за мивка или и за тоалетна), дали има наблизо до таванското помещение друга канализация ( която да е от съседните жилища)? Задавате въпрос без да давате по-подробна информация и очаквате компетентен отговор - много трудна задача. Най-добре е да се види от специалист на място, но къде Ви е мястото... само Вие си знаете.
Лично аз, по начина, по който задавате въпроса не мога да Ви дам конкретен отговор. Ако имате някакви, забележете, някакви снимки и чертежи или скици пак щеше да е по-добре от нищото, в което ме пращате.

Да прав сте за всичко . Ще искам канал за мивка и тоалетна.Не знам дали има канализация от другите жилища.Опитах да намеря скица за водата не успяха да ми дадат отг. откъде да си я намеря
Жилището се намира в Пловдив кв.Мараша ул.Жан Жорес 47 .Аз съм на последен 4 етаж а над него са таванските помещения на етаж са по 3 ап. Над 4 етаж има друг и там са помещенията от двете страни .


Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 649
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » ср юли 17, 2019 6:47 am

Не мога да отворя снимките, но вината не е Ваша. Зададох въпрос към модератора, но до ден днешен отговор нямам.
Да се върна на темата. Канализационната тръба би трябвало да отива на покрива, От последния етаж нагоре (през таванските помещения) се явява вече като вентилационна тръба или още казано отдушник. Като ориентир ще търсите къде върви Вашата канализация (вертикалната тръба). По същата логика би трябвало да е и над съседните жилища от последния етаж. Целта е да можете да използвате възможно най-близката тръба до Вашето таванско помещение. Следващия момент е да получите съгласието от съседите си, защото неминуемо ще се наложи някакво къртене. Относно чистата вода, нея вече можете да я изтеглите от Вашия водопровод или вертикален щранг (главното захранване, което стига до Вашето жилище).
Още веднъж Ви казвам, че е най-добре да погледне специалист, но не зная до колко би могъл да се справи, ако ВиК инсталацията е изцяло скрита (вкопана) в зидарията на сградата.
За съжаление, аз съм от София, но предполагам, че на 19-ти ще пътувам в тази посока и след Пловдив. Все още не съм уточнил времето за пътуване, но ако имам възможност, бих се опитал да Ви помогна. Ако Вие желаете, можете да се свържете с мен на тел:0898370236.
За сега, желая Ви успех!

Отговори