Проблем с повърхност на теракот

Подготовка на основата,подови замазки,плочки, паркети, мокети, декоративни подове
Потребителски аватар
morro
начинаещ
Мнения: 2
Регистриран: пон фев 11, 2013 12:11 pm

Проблем с повърхност на теракот

Мнение от morro » пон фев 11, 2013 12:39 pm

Здравейте, много моля да ми помогнете със следният проблем.
Преди около година и половина направихме основен ремонт в къщи, включващ и смяна теракота в хола и кухенският бокс. Купихем не много скъп , но в никакъв случай не и евтин теракот (от Бриколаж, испански, около 20лева беше кв/м ). Теракот слънце на пръв поглед и двамата с жената много го харесахме. Наредихме го, след това монтирахме кухненски бокс и холно обзавеждане. Оше тогава забелязах, че на 2-3 плочки има наранявания (вдъблатини), но реших, че майсторите са изпускали инструменти и са ги наранили и ги смених лесно, защото не бяха застъпени от мебели. С течение на времето, обаче започнаха да се появяват нови и нови наранявания по плочките, като някои се застъпват от мебели и смяната им е невъзможна без демонтаж. Явно повърхностният слой е много тънък и се отчупват парченца лесно (една дупка аз я направих, като изпуснах нож с метална дръжка ?!? ).
Та питанката ми е има ли някакъв начин дупките да се запълват с някаква смес, за да се прикрият ? Съзнавам, че плочката няма как да стане като истинска, но на кремав теракот кафяви петна са ужасна гледка.

Потребителски аватар
maistor_m
начинаещ
Мнения: 21
Регистриран: пет дек 28, 2012 1:27 pm

Мнение от maistor_m » вт фев 19, 2013 12:40 pm

Здравейте morro,
Може да изберете подходяща фугираща смес, която да е с цвета на теракота или близък до него. Запълнете наранените места все едно че ги фугирате. Ако не намерете идентичен цвят можете да използвате оцветители за фугиращи смеси, с които после да оцветите запълнените места. По стените и местата, по които не се ходи, можете да използвате цветен санитарен силикон.
Можете да изберете някоя от следните фугиращи смеси или силикони:
http://marisanbg.com/bg/fugirashti-smesi-teraflex/page/152#.USNBv2qWjcs
http://marisanbg.com/bg/sanitarni-silikoni-i-uplatniteli-terafleks/page/285#.USNHnGqWjcs

Потребителски аватар
morro
начинаещ
Мнения: 2
Регистриран: пон фев 11, 2013 12:11 pm

Мнение от morro » чет фев 21, 2013 9:51 am

Здравей Майсторе,
Благодаря от сърце за коментара ! Проучих, че тези фугиращи смеси ги продават в Баумакс, така, че още в Събота ще пробвам и ще докладвам за резултата. При всички случаи бирата ти е гарантирана :)

Отговори