От известно време се интересувам за възможностите при изграждане на сух под.
Запознах се с някои материали, цени и теми във форумите.
Мисля, че ми се изясни картинката, но моят случай е малко по-специфичен.
Трябва да направя сух под в една стая, в която към момента има стар паркет положен върху дебела замаска. Замаската е предимно от някаква сгур и малко цимент и е с дебелина 7.5-8 см. Паркета е с дебелина от около 2 см.Общо се получава между 9.5 и 10 см.
Ако премахна паркета и замаската, ще трябва да ги заменя със сух под + ламинат (8мм ламинат, 6 мм подложка - 14 мм). Ще останат 85 мм за изравняване. Оттук идва проблемът ми. Със суха посипка за изравняване ще трябва да се направят 60-65 мм. Разхода за посипката ще бъде голям (500лв поне по мои изчисления) + фазер за под на два пласта от по 10мм (около 13 лв на квадратен метър за двата пласта ) + лепило за фазера.
Ако положа 5см фибран и 2 пласта фазер (2х10мм), остават 15 мм до желаното ниво. Възможно ли е да ползвам суха посипка за изравняване на нивото (тези 15 мм) , след което да се положи фибран 5см + 2 см от плочите на фазера и така да достигна желаното ниво.
Четох, че ако се ползва такава посипка, нивото и трябва да бъде по 3 см - аз ще я ползвам за 1-1,5 см. Знам, че фибрана не се препоръчва за вътрешна изолация, но не се сещам за друг сравнително евтин вариант за да повдигна нивото с тези необходими 5-6 см.
Има ли някакъв вариант да се използва каменна вата в моя случай и дали ще бъде достатъчно здраво?
Предварително благодаря за помощта!