мухъл и влага-помощ

Подготовка на основата,подови замазки,плочки, паркети, мокети, декоративни подове
Потребителски аватар
van
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: пет авг 01, 2014 5:35 pm

мухъл и влага-помощ

Мнение от van » пет авг 01, 2014 7:10 pm

Здравейте,имам голям проблем с мухъла в спалнатя който явно е под пода.Ние сме 1м надолу - в мазе . Мазилката отдолу е от готовите,после има изолация за паркета  и следтова е паркета. Но сега много се усеща мирис на мухъл, и по стената е тръгнала влага. Взех си днес цирезит влагоуловител и бая се събра. Май ще трябваот големите на ток влагоуловители за тази стая но миризмата незнам как да я махна. Моля ви за предложения ако някой е минал през това да сподели.

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 632
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » ср сеп 03, 2014 9:18 pm

Спасение от влагата има, но при условие, че се направи дренаж около сградата и водата да се отвежда далече от сградата. Влагоуловителя помага до толкова, че намалява влагата, но не "хваща" миризмата от мухъла.
За да се направи дренаж, трябва да се копае около къщата на дълбочината на основите или на дълбочина поне около 20 см под нивото на пода на сутерена (мазето). След като изкопа е готов, се полага дренажна тръба, зарива се ВНИМАТЕЛНО с различни фракции камък, като се започва с по-едър - приблизително колкото топка за тенис и се дозарива с по-ситен, какъвто е филца за бетона. След което се прави пътеката и сушата е подсигурена. На книга е лесно, но като работа си е хамалогия и то много яка хамалогия.

Потребителски аватар
ppee
начинаещ
Мнения: 2
Регистриран: пон фев 22, 2016 11:08 pm

влагоулавяне

Мнение от ppee » пон фев 22, 2016 11:20 pm

Здравейте,
най добрият начин да се справите с влагата,мухъла и плесента след наводнение или теч е влагоулоителите или така нар.осушители.
На сайта http://WWW.VSICHKOPODNAEM.COM мове да намерите голяма гама от индустриални влагоуловители,както и всякакви машини под наем.
Има голямо разнообразие,ниски цени - 80.00 лв.з а 7 дни,1 седмица,доставка до адрес и обучение.

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 632
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » пет мар 04, 2016 1:54 pm

Уважаеми ppee, как влагоуловителя ще "хване" и миризмата?
Влагоуловителят поема влагата от съответното помещение, но това е така нареченото временно решение. Ако стените са напоени с влага, колко влага ще изтегли уреда и докога? И пак се връщам на темата, ами миризмата, която е много по-страшна, защото именно тя предразполага към болести и "отваряне" на алергии?

Отговори