Звуко и топлоизолация на стая на вила.

Подготовка на основата,подови замазки,плочки, паркети, мокети, декоративни подове
Потребителски аватар
Nikotin
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: съб авг 29, 2015 6:47 pm

Звуко и топлоизолация на стая на вила.

Мнение от Nikotin » пон авг 31, 2015 3:20 pm

Здравейте,
Искам да се допитам до вашата компетенция.

Позволете ми да ви обясня ситуацията.

Искам да направя звукова и топлоизолация на 6 стай на втори етаж на вила което се пада таванско помещение въпреки височината си. Смятам да го правя с качествени материали и подобаващи инструменти. Повечето неща съм ги проучил но има няколко неща за който не мога да намеря подробна информация. Надявам се да ми помогнете.

Покрива ще е начупен покрив като на хамбар като във всяка стая покрива почва от 1.50 метра височина и нагоре се скосява:

Изображение

Стайте ще са изградени с тухли Винербергер 25 см за външни стени и 12 см за вътрешни стени. Стайте са с размер 3.60 метра на 3.60 метра с височина 2.50 метра с по един прозорец в стая с размер 1.60 на 1.40 метра. Във всяка стая като влезеш има предверие за гардероб и по този начин всяка стая има две врати. Покрива ще е от греди и дъски като всяка греда и дъска смятам да грундирам две ръце и лакирам две ръце (идеята е да ги съхраня добре). От горе смятам да намажа грундираните и лакирани дъски с черен асфалтов грунд за по добро залепване на който да накова черна хартия и от горе да накова битумни керемиди. За изолация между гредите ще използвам 20 см каменна вата след което ще сложа метални планки за да отдръпна "ЦД" на гипскартоновата конструкция на 5 см от гредите и там ще навра още 5 см изолация с което става общо 25 см и чак тогава гипс картон.

Пода в момента представлява гола 20 см плоча от бетон и арматура.( Под гола имам в предвид, че не съм правил замазка.....нищо).

Външната изолация ще бъде с 10 см стиропор и финална силиконова мазилка.

Прозорците ще са 6-камерни с троен подобаващ стъклопакет с фабрично добавени външни ролетни щори и ролкови комарници.

Вътрешна изолация на стените: смятам първо да грундирам новите тухли с подобаващ грунд и след това да използвам 2 см каменна вата за стени с подобаваща твърдост като намазвам целия гръб на ватата. По този начин искам да компенсирам лентите от минерална или каменна вата с ширина 100 мм и дебелина 10 мм който слагат долу в ъгъла за да обира стъпковите вибрации към стените. И след това да положа 2 см каменна вата и на пода след грундиране разбира се. По този начин искам да „отлея“ стените и пода от каменна вата без прекъсвания. Не искам да правя замазка от горе на подовата вата. След това смятам да сложа гипс картон за под на два кръстосани слоя с лепило и видии по системата за сух под и чак тогава да измажа стените.

Имам няколко въпроса:

1. Чувам, че правят някакви вентилационни отвори на покривите с каменна вата за който се слагат специални ПВЦ отвори от горе на покрива. Не е ли опасно за проникване на вода при силна буря? Това необходимо ли е? Колко отвора се правят и къде?

2. След като съм положил вата на тавана и преди да сложа гипс картона се слага някаква мембрана която се залепя с металните профили и чак тогава завинтват гипс картона. Каква е тази мембрана? Как се казва? Слага ли се от горе върху вата преди дъските на който е залепен битума или само от долу?

3. На пода при положение че върху каменната вата ще има два пласта гипс картон за под, но няма да има замазка между ватата и гипс картона. До каква дебелина каменна вата за под мога да сложа и според дебелината каква твърдост?

Отговори