Баня на втория етаж в стара къща с гредоред

Подготовка на основата,подови замазки,плочки, паркети, мокети, декоративни подове
Потребителски аватар
kiara64
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: пет сеп 11, 2015 12:24 pm

Баня на втория етаж в стара къща с гредоред

Мнение от kiara64 » пет сеп 11, 2015 12:32 pm

Здравейте,Наскоро си купихме селска къщичка/стените са тухла,пода гредоред /Искам в килера на втория етаж да си направим баня и тоалетна.Приемам работещи идеи за хидро изолация на пода тавана и стените,все пак сградата е от 1938 година.
Благодаря!

Потребителски аватар
tmilanov
напреднал
Мнения: 632
Регистриран: съб ное 24, 2012 12:17 pm

Мнение от tmilanov » вт окт 27, 2015 5:50 pm

Лесно е да се каже :"купихме си селска къщичка"... Зависи от гредореда! Трябва да се опитате да видите и разберете какво е състоянието на гредите и дъските, че като започнете да слагате хидроизолация, бетонова основа, замазка, теракол и плочки, да не се случи пропадане (най-мекият израз) на греди и дъски и всичко да е на вятъра, че след това да започнете огромен основен ремонт.
Най-бързичт и лесен начин е да наковете ОСБ, да го намажете с хидроизолация (по правило трябва да е 4 ръце, с "воал" - той е за армировка на изолацията), след това замазка, в която да има "Церезит ЦЦ92"- също изолира от вода и влага - http://www.profitech-bg.com/product/102/ceresit-cc-92-dobavka-za-vodoplatnost.html и чак след тези "процедури" да слагате плочки.
Да не забравите преди замазката да положите подовата канализация включително и подовия сифон. Има и водопровод, който може да го направите и след замазката, но да е изсъхнала.

Отговори