Балкон на гредоред

Подготовка на основата,подови замазки,плочки, паркети, мокети, декоративни подове
Потребителски аватар
vezni02
начинаещ
Мнения: 1
Регистриран: пон юли 18, 2016 11:12 am

Балкон на гредоред

Мнение от vezni02 » пон юли 18, 2016 11:37 am

Здравейте,
миналата година направих балкон, като облицовах издаденият извън къщата гредоред. Облицовката е от водоустойчиви плоскости.
Върху тях положих теракот, но не успях да се справя с фугирането. Оказа се,че фугинът, който ми препоръчаха в магазина не издържа и се напука и така пропуска вода, която може да навреди на гредите и на плоскостите. Моля за инфо какво да ползвам. Терасата е открита и при стъпване вибрира макар и едва доловимо.

Потребителски аватар
moderator
мисия моят дом
Мнения: 56
Регистриран: вт ное 27, 2007 6:30 pm

Мнение от moderator » пон юли 18, 2016 2:13 pm

Здравейте,

Изгледайте това предаване на тема "Открити балкони и тераси":
http://www.misiamoiatdom.com/539-%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B8-%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B8-%D0%B8-%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%B0

При откритите балкони и тераси има по-високи изисквания към лепилата за плочки и фугиращите смеси. Те трябва да са гъвкави, за да обират температурни разширения в основата.

В конкретното предаване сме показали Weber Smart Protect, което е много гъвкаво хидроизолиращо лепило за плочки. Фугиращата смес е също толкова важна.
Лесно е, когато знаеш ...

Потребителски аватар
weber
специалист
Мнения: 8
Регистриран: пет май 28, 2010 11:04 am

Мнение от weber » вт авг 02, 2016 3:50 pm

Префугирането няма да реши проблемите, които влагата и водата могат да причинят. Както е известно, при лепене на плочи на открито, лепилото и фугиращата смес остават най-слабото звено в цялата система. Тези традиционни материали са силно хигроскопични и при честият им контакт с водата и влага стават крехки, поради постоянните цикли на замразяване и размразяване, а покритието губи якост с времето. Поради тази причина е важно полагането на хидроизолационен слой, който да запази конструкцията суха и без увреждания. Такава система за хидроизолиране под плочки е водонепроницаема и устоичива на напреженията, причинени от движението на строителните елементи, температурните промени и алкалността на лепилата за плочки.

Иновативната силно еластична хидроизолация и лепило за плочки в един продукт - weber.tec Smart Protect би била идеалното решение за постигане на оптимална сигурност в този случай. Специалното на тази иновация е, че след втвърдяване, постигаме много гъвкав (C2 TE S2) и водонепропусклив слой, който не позволява навлизането на вода в конструкцията и по този начин намалява риска от изсоляване и замръзване. Също така разграничава керамичната конструкция от критичната основа.

Изображение

Все пак, за префугиране особено подходяща е силно еластичнато фугираща смес weber.fug 875 BlueComfort – продукт с ниско водопоглъщане и висока устойчивост на износване. Базирана на иновативна технология на свързване, фугиращата смес има повишена устойчивост при почистване с агресивни препарати, като в същото време е водоотблъскваща, пластична и устойчива на микроорганизми и замърсяване. Подходяща за фугиране на керамични стенни и подови покрития, мозайка, стъклени плочи, гранитогрес, естествен и изкуствен камък при вътрешни и външни условия, както и за покрития с голямо натоварване или върху подово отопление и фасади.

Изображение


weber.fug 875 BlueComfort е лесна за полагане фугираща смес с почти еднакво приложение и представяне при порести или непорести плочим, с висока запълваща способност (добро уплътняване на фугите) и страхотен резултат с изключително устойчиви и хомогенни цветове.

В крайна сметка обаче, всяка конструкция се нуждае от функциониращ хидроизолационен слой и правилната защита е от решаващо значение, за да се избегнат повредите на балкона в дългосрочен план. Системата weber.tec trans предлага идеалното решение за хидроизолиране или ремонт на подовата настилка без да се променя външния вид на повърхността, тъй като е напълно прозрачна.

Изображение

Изпълнението и е лесно, бързо и икономично,тъй като спестява скъпите и времеангажиращи ремонти.


В заключение, хидроизолацията е най-важната стъпка, тъй като това ще бъде последната бариера срещу вредното въздействие на водите.
Сен Гобен Констракшън Продъктс България ЕООД

http://www.weber.bg

Отговори