От паркет към плочки - ама как?
От паркет към плочки - ама как?
Вчера махнах паркета защото има бая изгнили елементи но тук идва и проблема.Лепен е с асвалтова смола и тя остава.Какво трябва да направя върху нея за да залепя теракотни плочки или гранитогрес?Мола помагайте!
Последна промяна от elektrik на пет окт 24, 2008 12:25 am, променено общо 1 път.
- biri4kata1967
- любител
- Регистриран: пон май 26, 2008 3:04 pm
Привет!
Моето мнение е, че трябва да направиш саморазливна замазка върху асфалта иначе ще имаш проблеми.
Има такива замазки под формата на готова суха смес /само се прибавя вода/. Предлагат се от доста фирми на пазара...Sika, Cerseit и др.
По този начин хем ще си нивелираш основата хем ще имаш подходяща основа за лепилото за плочки.
Успех
Моето мнение е, че трябва да направиш саморазливна замазка върху асфалта иначе ще имаш проблеми.
Има такива замазки под формата на готова суха смес /само се прибавя вода/. Предлагат се от доста фирми на пазара...Sika, Cerseit и др.
По този начин хем ще си нивелираш основата хем ще имаш подходяща основа за лепилото за плочки.
Успех

Имах подобен проблем при моя ремонт. Майсторите ми направиха следното първо грундираха асвалта с C94 после с рядко циментово лепило после сложиха със дюбели на пода телена армировка, и направиха замазка със ситен пясък и циментово лепило, накрая самонивелираща се замазка. Малко повече играчка стана но сега е перфектно гладко и здраво, в едната от стаите в момента ми е залата за тренировки и съм много доволен 2 ра година вече никакъв проблем.