Баня,фибран
Баня,фибран
Здравейте!вазмойно ли е в панелен блок с криви стени банята да се направи с фибран и след това с фаянс варху него ,трябва ли да се отстрани блажната боя?нямали да е по удачно с гипскартон с профили?, банята е с ватрешни стени и не се нуждае от изолация.фибрана би ли станал здрава основа, ако може да ми опишете стапките по които трябва да почна банята
- biri4kata1967
- любител
- Регистриран: пон май 26, 2008 3:04 pm
Здравей!според мен фибрана е най лошия вариант!!!С гипскартон става,но най здрава основа за фаянса в твоя случай ще е със Итонг-5см. Обаче ще трябва да свалиш колкото се може повече от боята за по сигурно залепване на итонга!И задължително го шпакловай със лепило за плочки преди да ги положиш- успех
- rumen_iankov
- напреднал
- Регистриран: пон дек 24, 2007 11:42 am
Според мен да се използва фибран, там където няма нужда от изолация е разхищение. След като искаш да изправиш криви стени - направи го с каквото се прави - с гипскартон и профили - бързо, лесно и не на последно място, резулатът ти е гарантиран - ще иамаш прави стени, върху които да си залепиш плочки.
Но ти решаваш.
Но ти решаваш.
- biri4kata1967
- любител
Можеш да изравняваш с каквото решиш - въпрос на ситуация. А на гипскартона нищо му няма от водата. Стига да е влагоустойчив и добре фугиран. Можеш и с гипсфазер да го направиш, може и с циментова плоскост. Аз съм привърженик на сухото сътроителство.biri4kata1967 написа:Здравей майстор Prodi!! Изкам да те питам ти криви стени само със гипскартон ли ги изправяш?И ОСОбЕННО в бани ?Други материали не използваш ли? И кога?
Но с фибран ми е малко странно.
- rumen_iankov
- напреднал
- biri4kata1967
- любител
Здравейте! Аз мисля че съвсем объркахме колегата какво да си сложи в банята за изравняване!препоръчах му итонг защото както казва колегата е по стабилен именно при монтаж на аксесоари забаня! знам го от личен опит!защотокато дойде време да се разпробива фаянс тогава итонга държи по добре и няма такива вибрации като гипскартона колкото и здраво да е сложен ! Иоще нещо -когато се лепят плочки на гипскартон е припорачително да се лепят до тавана а при итонга не! А на майстор Prodi ще му кажа че не само гипскартона е сухо строителство а и итонга също!!!!! Желая успех на всички!
- rumen_iankov
- напреднал