Предстои ни ремонт на къщата ни с таван от гредооред. Не искаме да слагаме гибскартон. Някой ни подхвърли идея за нещо подобно на ламиниран паркет, но сложен на тавана. Някой правил ли е нещо подобно и дали би могло да се осъществи?Ще ми бъде полезна всякаква информация.
Блаагодаря!
Търся идеи за ремонт на таван (без гибскартон)
- dragomanov
- начинаещ
- Регистриран: пет юли 11, 2008 4:45 pm
Принципно може.Но има едно Но.Колко е крив тавана (няма начин да не е крив) и колко е висико помещението? А иначе направата на това нещо дето прилича на ламиниран паркет е лесна.Прави се скара от летви (40Х40 примерно) като разбира се трябва да е нивелирана.След това отделните "дъски" се коват със специални "ламаринки".
- Иван Г. Иванов
- начинаещ
- Регистриран: вт окт 14, 2008 8:37 pm
- Иван Г. Иванов
- начинаещ
- Регистриран: вт окт 14, 2008 8:37 pm
здравей ще ти дам няколко идеи как да си направиш тавана
1. знаеш за студеопорените плоскости 50/50 имаги във всякъкви форми дори и с цвят на дърво (така таванати ще изглежда като резбован) ако искаш де иначе може да е и бял. лепят се с С400 лепило. апреди да ги залепиш дълбоко проникващ грунд за вароциментови мазилки обезателно.
2. е кован таван от дървена ламперия с вагонна шарка или без шарка. пак се прави скара ("майки" където се кове ламперията с обикновенни гвоздеи) както каза Драгоманов. таванат ще стане супер и като го лакираш 2-3 пъте с яхтен лак на декоратор за блясък обезателно преди това безир(една малка тайна леко затоплен за по добро проникване в дървото). имам снимки на такъв таван може да ти ги покажа ако искаш. Нестава лесно но пък е красиво
3. не съм го правил но ми е като фикс идея и ще го направя, а тя е с балатум с форма на резбован таван да го залепя на тавана и с дървени шипки (летвички) да го прикова допълнително към тавана. Струвами се доста налудничево но не носществимо няма невъзможни неща
мисля че съм ти бил полезен ако искаш да разберш нещо повече питай с питане се ходи до цариград
2. е кован таван от дървена ламперия с вагонна шарка или без шарка. пак се прави скара ("майки" където се кове ламперията с обикновенни гвоздеи) както каза Драгоманов. таванат ще стане супер и като го лакираш 2-3 пъте с яхтен лак на декоратор за блясък обезателно преди това безир(една малка тайна леко затоплен за по добро проникване в дървото). имам снимки на такъв таван може да ти ги покажа ако искаш. Нестава лесно но пък е красиво
3. не съм го правил но ми е като фикс идея и ще го направя, а тя е с балатум с форма на резбован таван да го залепя на тавана и с дървени шипки (летвички) да го прикова допълнително към тавана. Струвами се доста налудничево но не носществимо няма невъзможни неща

имам много интересни идеи
- desivaleva
- начинаещ
- Регистриран: чет фев 19, 2009 11:29 am
таван
Каквото има на пода това можеш да го сложиш и на тавана всичко е възможно само пиши какво точно искаш ние ще се опитаме да ти отговорим как да го направиш най рационално. Ако е само за да заличиш пукнатините и да не се появяват повече използвай стъклофибърна мрежа преди това грундирай запълни дупките ако има такива положи мрежата и върху нея шпакловай. Но ако тавана е в окаяно състояние в смисъл постоянно пада по-добре се спри на някой от вариантите за окачен таван. Не е задължително да е гипсокартон. Има стотици варианти. Незнам и с какви средства разполагаш. сега са на мода ОПЪНАТИТЕ ТАВАНИ. Това е таван от платно което се опъва но е доста скъпичко горе долу между70-100лв. за кв.м. и задължително си го поставят майстори които ти дават гаранция. Ако това ти е скъпо има PVC ламперии за таван може да сложиш и ламинат но се прави скараможе от дърво но аз предпочитам от профили и окачвачи за гипсокартон става по стабилно и няма опасност от провисване след време.